Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Nátrium perkarbonát, 2000g

4.600 Ft (3.622 Ft + ÁFA)

Parkarbi, oxigénes fehérítő, de van, aki folttisztító sóként ismeri. Jó folteltávolító, fehérítő, fertőtlenítő és tisztítószer. Tapasztalataink szerint, hatékonyabb, mint a mosószóda. Mi elsősorban mosószeradalékként használjuk, a Marseille mosószappan pehelyből készült mosószer hatásának fokozására. Esetenként, nem minden alkalommal és elsősorban fehér ruhákhoz. Használhatjátok megszürkült, fehér ruhák, függöny és törülközők fehérítésére, pelenkák ammóniamentesítésére. 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Áztatás esetén: 5liter vízhez, 2 ek perkarbonát. Ilyenkor az a jó, ha minimum 8-10 órát ázik a textil. A víz hőmérséklete ilyenkor kevésbé fontos. Amennyiben gépi mosáshoz adagolod, érdemes mérlegelned az alábbit: a nátrium perkarbonát minimum 50°C-on vagy valamilyen sav segítségével kezd el bomlani. Tehát az egyik lehetőség a fehér mosáskor, hogy 50 vagy 60°C-os programot indítunk. Ekkor 1-2 evőkanál perkarbonátot tegyünk a dobba, a ruhák közé. Ha ennél kisebb hőmérsékleten mosol, akkor 1-2 ek. perkarbi mellé, tegyél a dobba még ½-1 kávéskanál citromsavat is.

3 féle kiszerelésben: 500gramm, 1kg, 2kg. További felhasználási javaslatokért lapozz lentebb és olvasd el a 'Pauza tanácsa' részt.

VÁLASZTOTT MENNYISÉG
2000gramm.

MIBŐL KÉSZÜLT
Sodium percarbonat. 

HOL KÉSZÜLT
Törökország.

Kedvencekhez

Pauza tanácsa

A nátrium-perkarbonát közeli rokona a mosószódának (nátrium-karbonát), a különbség mindössze egyetlen oxigénatom, amely lazán kapcsolódik a mosószódához. Használat közben a molekula aktív oxigénre és mosószódára bomlik.

MITŐL ZÖLD?
Nincs benne szintetikus segédanyag, például illatanyag, és a hipóval ellentétben nincs benne klór, tehát nem roncsolja a pamut ruhák cellulózrostjait. Lúgos anyag, amit mérsékelten szeretnek az élővizek, de természetes és lebomló, és kis mértékben nem károsítja az élővilágot.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Mielőtt részletezném, hogy a perkarbonátot mire és hogyan érdemes használni, meg kell jegyezni egy fontos tényt. A benne található aktív oxigén három dolog hatására szabadul fel vizes közegben:

  1. mélyázatás, vagy hosszabb, minimum 8-10 óráig történő áztatás
  2. ha erre nincs idő, akkor minimum 50°C-os vízhőmérséklet,
  3. savas hatással is beindítható a folyamat például ha 1 ek. perkarbonáthoz ½ kk citromsavat adunk. 

A vízben állva egy idő után automatikusan beindul a folyamat, így nem érdemes több nappal előre bekeverni a vizes oldatot, csak közvetlenül használat előtt.

Marseille mosószappan pehely fehérítő hatásának fokozására: A perkarbit használhatjuk a Marseille mosószappan pehelyből készült folyékony mosószerrel történő mosás mellé, kiegészítő tisztítószerként. Fontos, hogy ne keverjük bele előre a mosószerbe, egyrészről mert a színes ruhák színét szedheti, másrészt hosszabb ideig a vízben állva a perkarbonát elveszítheti hatékonyságát.

Milyen esetekben lehet jó és hogyan használd?
Megszürkült ruhák, függönyök, fehér törülközők, stb. fehérítésére, fertőtlenítésére – áztatással: 5l vízbe tegyünk 2 ek. perkarbonátot. Minimum 8-10 órát ázzon a textil. A hosszú áztatás során a textil mélyebb rétegei is kitisztulnak. Ha nincs időd megvárni a természetes áztatási folyamatot, és a gép mosást választod, akkor minimum 50°C-on moss vagy sav segítségével kezd bomlani. Tehát az egyik lehetőség a fehér mosáskor, hogy 50 vagy 60°C-os programot indítasz. Ilyenkor 1-2 ek. nátrium perkarbonátot tegyünk a dobba, a ruhák közé. Ha ennél kisebb hőmérsékleten mosol, akkor 1-2 ek. nátrium perkarbonát mellé, szintén a dobba tegyél még ½-1 kk citromsavat is (az ecet erre nem jó).

Biztonsági adatlap

Itt kattintva tudod letölteni: Nátrium-perkarbonát