Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Török törölközők, mint strandkendők...is :)

Évi
2019. 08. 11. 11:40:00

Egy olyan világban, ahol ennyire gyorsan változik minden, kifejezetten jól esik lassítani, visszamenni az időben és megmenteni tárgyakat az utókornak. Olyan formákat, olyan anyagokat amelyek elég időtlenek ahhoz, hogy évek múltán is megállják a helyüket a lakás bármely pontján, így garantálva, hogy hosszú idő után is használatban lesznek még. Többek között ezért is fontosak számunkra az, hogy kisvállalkozóként olyan tárgyakat kutassunk fel nektek, amelyek mögött klasszikus formavilág van, és tradíciók húzódnak meg. Nincs ez másként török törölközőink esetében sem, amik színüknél és mintájuknál fogva nem csak napi használati tárgyak, hanem a lakás díszei is lehetnek egyben. Apropó: mire is jók, hogyan is lehet őket hordani? Erről mesélek a mai bejegyzésben bővebben.

török pamut szauna törölköző és fürdőlepedő

A török ​​törölközőket a világ úgy ismeri, mint a legszebb és legfinomabb luxus textíliákat. Fontos volt számunkra, hogy olyanokat kutassunk fel Nektek, amelyek lágy textúrájúak és időtlen mintákkal vannak ellátva. Készítésük mélyen gyökerezik a török kézműves kultúrában. Ez teszi Törökországot mai is Európa egyik vezető textilgyártójává. 

törülköző

A hagyományos szövési módszerek Denizliben kezdődtek már Kr. e. 800-ban. Egyedülálló és híres termékei voltak az akkori Oszmán Birodalomnak. A maihoz hasonló törölközőket először a 18. században szőtték, a mai Törökország nagy városában, Bursában, és hamam törölközőként terjedt el a használatuk a török fürdőkben, így Magyarországon is.

pamut törölköző amely szauna törölközőként is használható

A török fürdős felszerelésenek - így ezeknek a törölközőinkek is - a mai napig nagy hagyománya van a hamamok (török fürdők) szertartásaiban. Ezek a kiegészítők régen nagy jelentőséggel bírtak egy török hölgy életében, aki ezzel tudta megmutatni, hogy mennyire rendezett és tiszta, de ezzel fejezte ki nőiességét és gazdagságát is. A legszebben díszített anyagokból készült a batyu, aminek minden alkalommal tisztának és vasaltnak kellett lennie. A batyuban vitték a hamam törölközőt, a hímzett, esetleg gyönggyel díszített fejkendőt, csontfésűt, a szépen hímzett fehérneműt és a hamam edénykét is, amivel a vizet öntötték magukra a fürdőben.

bambusz törölköző

100% pamutból vagy 100% bambuszból készülnek. Könnyűek és nedvszívóak, így gyorsabban száradnak meg, mint egy hagyományos pamut frottír törölközők. Nagyon praktikus és rendkívül sokoldalú: nem csak szaunatörölközőnek, de otthoni használatra vagy strandra fürdőlepedőként, strandkendőként, vagy akár sálként és asztalterítőként is használható. 

hogyan viseljük a strandon a török törölközőket

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről és Pauza hírekről! Megtalálsz minket Instagramon és Facebookon is.

Xxx, Évi
www.pauza.hu

Blog cikk megosztás

Kategóriák Pauza termékek
blog comments powered by Disqus