Pauza tanácsa
HOGYAN TISZTÍTSD A KONYHAI KÉSEIDET?
Ezek a típusok rozsdamentes pengével készülnek, vagyis extra gondoskodást nem igényelnek. Arra kell csupán figyelned, hogy a tisztításnál kerüld a hosszú vízben áztatást, mivel a nyele fából van. Emiatt mosogatógépben sem mosható.
KÉSZÍTŐRŐL
A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.