Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Pallares Solsona élezőkő, fa tokban

12.500 Ft (9.843 Ft + ÁFA)

Ezekkel a természetes fenőkövekkel kijavíthatók a szénacél kések élén keletkezett kisebb sérülések, csorbulások, illetve jól megélezhetők velük a nagyon tompa, élességüket teljesen elvesztett kések, metszőollók.  Bármilyen kés élezésére alkalmas, nem csak a szénacél késekére.
Vannak, akik az élezésnél egynél több élezőkövet használnak. Először egy durva szemcséjű követ, majd egy finomabb szeműt, végül egy szuperfinomat. Míg mások csak egy követ használnak az egész folyamathoz. Nekik ajánljuk ezt a természetes kőből készült élezőkövet. Lévén, hogy természetes kő, nehéz megmondani a számszerű, pontos szemcseerősségét. Tapasztalatunk alapján közepes erősségű, de inkább finomnak mondható. Így a kés éleinek a visszanyerésére is alkalmas, de a végeredmény csak enyhén mikrofogazott eredményt fog mutatni. A kő egy szép tömörfa állványba illeszkedik. A fenőkő készítője egy családi kisvállalkozás, a Pallares. 1917 óta gyárt kést a spanyolországi Solsonában, és ma már a család harmadik generációja irányítja. Közel 100 év után továbbra is megingathatatlan elkötelezettségük van a kiváló minőségű éles kések gyártása iránt.


MÉRETEI

Fenő kő mérete: 20 x 3,5 x 1,5 cm. Tok mérete: 24 x 6 x 3 cm

MIBŐL KÉSZÜLT
Tömör fa és természetes kő. A talp csúszásmentes gumi lábakkal van ellátva.

HOL KÉSZÜLT
Spanyolország.

Menny.:db

Pauza tanácsa

Bármilyen típusú késhez használható. Rozsdamentes és szénacél kések élezéséhez is. Az élezési módszer minden esetben ugyanaz:

  • Élezés előtt a követ vízbe áztatjuk, körülbelül 20percre.
  • A pengét a kő mentén, annak az elejétől a végéig csúsztatjuk.
  • Mindig lassan, éllel a mozgás irányába álljon a penge. 
  • Fontos, hogy mindig ugyanazt a szöget tartsd a pengével a kövön (általában 15º és 20º között).
  • Fordítsd meg a kést és dolgozd meg a penge másik oldalát.
  • Ha már éles a kés, tisztítsd meg vízzel a kést és a követ.
  • Ha a végeredmény enyhén mikrofogazott eredményt mutat, igény szerint tovább finomíthatod, amire pl. egy nem használt bőr öv is alkalmas.

Termékjellemzők

A fenőkövek finomságát szemcsemérettel mérik és van közöttük durva, közepes és finom szemcseméretű. Lévén, hogy ebben az esetben természetes kőről van szó, nehéz megmondani a pontos szemcseméretet, de inkább finomabb kategóriába sorolható, mintsem nagyon durva szemcsések közé.
A természetes élezőkövek általában körülbelül 2/3 SiO2-ból (Szilícium-dioxid) állnak. A kövek körülbelül 70 millió évvel ezelőtt keletkeztek. A kő a tokból kivehető, nincs beleragasztva.

 

 

Kapcsolódó termékek

KONYHA
14.900 Ft (11.732 Ft + ÁFA)
KONYHA
3.850 Ft (3.032 Ft + ÁFA)
KONYHA
6.200 Ft -tól (4.882 Ft + ÁFA)