Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Kerámia mánia

Évi
2020. 03. 25. 17:26:35

Talán már tudjátok, hogy imádjuk a kerámiákat. Egy lenyűgöző dolog számunkra. A szép kerámia viszont tipikusan egy olyan tárgy otthon, amit semmiképp nem zsúfolni, elrejteni, méginkább szem előtt kell tartani és tudni kell stílusosan vele teret szépíteni. Hogyan? Ebben a bejegyzésben kedvenc inspiráló fotóinkon mutatunk pár jó példát erre. Telis tele a mostani bejegyzés olyan otthonokkal, ahol a kerámia szerelmesei élnek. Egyben bemutatjuk Nektek azt is, hogy a Pauza kínálatából milyen szép és funkcionális darabokkal tudjátok bővíteni a saját kollekciótokat. 
kerámia

Mélyen hiszek abban, hogy a rendrakás és az otthon zsúfoltságtól való megszabadítása egy lassabb élet, egy feltöltő otthon megalkotásának is alapfeltétele. A túl sok holmi egyszerűen mintha a folyamatos elfoglaltság érzés ingerét küldené számunkra. Segítségével hiszem, hogy olyan otthont teremthetünk, ami nem csak esztétikailag vonzó, de lelkileg is tápláló. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a zsúfoltságmentes, egyszerű otthon nem egyenlő a szigorú értelemben vett minimalizmussal. A szívből jövő egyszerűség a cél. Személyes terünk szervezését értem ezalatt, és annak személyre szabását úgy, hogy az hívogató és szép legyen, miközben megmarad az az érzés, hogy lakják is. Egy ilyen otthon nem a tökéletes sarkokról szól és arról, hogy benne mindig rend van és szigorú értelemben vett minimalizmus uralkodik. Ehelyett tiszta, átlátható és lakájos, ahol egy seprűnek ugyanúgy helye van a falon, mint egy kellemes emléket idéző fényképnek, vagy épp egy szárított fűszercsokornak, de különösen a kedvenc kerámiáinknak. 

Tartsd szem előtt, semmiképp ne rejtsd el

Szép dolgokat gyűjteni, nem csak annyiról szól, hogy birtokoljunk, hanem meg is kell tudnunk osztani. Talán épp egy speciális, erre a célra szánt vitrinben, nyitott polcokon. Jól láthatóan saját magunk és büszkén mindenki számára. Úgy gondolom, hogy ezek a képek nagyszerű példát mutatnak arra, hogy kerámia gyűjteményünk hogyan lehet 'csinos', és semmiképpen nem zsúfolt. 
Pauza

Régit az újjal

Régi, vintage darabok keverése új társukkal. Ez szerintem a lehető legjobb, ami egy enteriőrrel történhet. Egy-egy régi tárgy és patinás felület úgy tudja fokozni érzelmileg a teret, mint semmi más. Ennél jobban csak egyet szeretünk: a történeteket, amik ezekhez a tárgyakhoz kapcsolódnak.
Pauza kerámia

Keresd ebben is a funkciókat

Sokan sok féle dolgot hozunk otthonról. Nekem az egyik ilyen ’hozományom’, hogy a legjobb evőeszközt, poharat, ágyneműt, asztalterítőt és tányért mindig a vendégeknek és ritka alkalmakra tartogattuk, nem mertük használni. Létezik azonban egy másik ’iskola’, ami szerint pontosan azokba a dolgokba érdemes fektetni, amelyeket nap mint nap használunk, amelyekhez minden nap hozzáérünk. Legyen az egy tányér, konyharuha, takaró vagy akár csak egy egyszerű mosogató eszköz. Hiszen pont ezeknek a tárgyaknak, amiket mindennap használunk kellene a legtöbb örömet okoznia. Lehet tárgyakat priorizálni az otthonunkban a készítésükhöz használt alapanyaguk, minőségük, tartósságuk szerint, vagy a szerint mennyire jó megérinteni, belecsavarni magad, enni, inni belőle és érdemes talán a használatuk gyakorisága szerint is, és az eddigi alacsonyabb rendű vagy magasabb rendű mindennapi használati tárgyakra picit másképp nézni. Attól mert kerámia, még nem kell ritka alkalmakra tartogatni, attól mert szép és esztétikus, nem kell, hogy ne tedd fel magadnak a kérdés: mire tudnám használni.
kerámia
Mozsár

Pauza kerámia kancsó
Pauza kerámia

Keverd össze és párosítsd 

...például sok fából készült tárggyal és felülettel. A kerámiának nagyon jól áll a fa. A fának nagyon jól áll a kerámia. 

Pauza kerámia

Pauza Digoin kerámia
 

...és még több lenvászon párosításnak 

Kedvencem a lenből készült vászon. Egy gyönyörű asztalterítő, függöny, ágynemű, konyharuha. Azon textilek közé tartozik, aminek jót tesznek az évek. Nemhogy elhasználódik, hanem a korral és a kopással csak egyre gyönyörűbb lesz. Ha Ti is szeretitek a lenvászont, előszeretettel ajánlom a #fortheloveoflinen követését és böngészését az Instagramon.
kerámia styling

Nem csak a konyhában

A kép bal oldalán látható polc bizony egy fürdőszobában készült. Egy kerámiának ugyanúgy helye lehet nem csak a konyhában, hanem a fürdőszobában, vagy a lakás bármely más pontján. Hasonlóan merész, és környezetbarát festékeket egyébként a Farrow & Ball magyar képviseleténél találtok.
Kerámia
kerámia tároló
olajkiöntő
Pauza kerámia Kontor Enikő
Kontor Enikő kerámia
Kontor Enikő kerámia

Formák, színek díszítések, de csak módjával...

A számomra ideális otthon színei és formái nyugtatnak, nem ingerelnek túl. Szemnek és elmének egyfajta megnyugvást hoznak egy mozgalmas nap végén. A túl kreatív belső tereknek komoly lélektani ára is lehet. Túlingerlik az idegrendszert, nem engedik pihenni azt. Az sem ideális viszont, ha nem kap elég ingert, mert akkor gyárt magának. Ezért lényeges, hogy a környezet ingerei optimálisak legyenek. Ahelyett, hogy konkrét színek mellett tenném le a voksom, inkább azt tanácsolnám, nézzünk körül saját otthonunkban, és gondoljuk át, mely pontjai inspirálnak minket a leginkább. Ha szeretjük a feltűnő, élénk, harsány színeket érdemes egy kis nyugalmat és békét adni a térhez, hogy közelebb kerüljünk a természethez. Ha inkább a spártai, egyszerű, tompa és csendes tereket kedveljük, csempésszünk egy kis karaktert és történetet is a stílusunkba. Ezek a szabályok nagy felületet lefedő falfestékre, tapétára legalább annyira érvényesek, mint kerámiákra és a használati tárgyainkra. 
kerámia styling

Történet

Sokszor kapjuk meg a kérdést: hogyan írnám le a Pauza stílusát. Nos erre a válaszom mindig a következő: természetes anyagok, naturális, elsősorban föld színek, és olyan tárgyak, amelyek valamilyen történettel bírnak. Történet a készítőjéről, vagy arról ahol készült, amiből készült, esetleg a korukból eredően arról, régen mire használták és ki használta. Vagy épp anyagok, amik az idő múlásával csak még szebbek lesznek, úgy mint a vörös- és sárgaréz. Fontosnak tartom, hogy olyan dolgokkal vegyük körbe magunkat, amelyeket valóban becsülünk, és amelyekhez emlékek kötődnek és történeteket dédelgetünk velük kapcsolatban. A nyugalom és a szépség kis zugainak a megteremtésével gyakran játszom, ha otthonteremtésről van szó. A kerámia egy nagyszerű dolog erre a célra.
virágcserép
virágcserép
kerámia virágcserép
kerámia
virágcserép
Az alábbi linken bemutatjuk Nektek azt is, hogy a Pauza kínálatából milyen szép és funkcionális darabokkal tudjátok bővíteni a saját kollekciótokat. 

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről! Megtalálsz minket Facebookon , Instagramon és Pinteresten is, ahol további inspiráló képet gyűjtöttünk össze nektek.
Xxx, Évi  

A bejegyzésben látható képek egy részét mi készítettük. A további képek forrása sorrendben az alábbi: Sfgirlbybay, ThekitchnDecor8blog, LobsterandSwan, IngredientsLdn.