Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Kerámia tárolóedény, fedővel

7.700 Ft (6.063 Ft + ÁFA)

Ennek a kerámiának a története magában a masszában kezdődik amiből készült. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy különleges adottságokkal megáldott völgy Franciaországban, Burgundiában. "Kerámia-völgynek" nevezték el. Európában egyedinek számító homokkő alapú agyagot bányásztak, ami köré idővel közel 40 kerámia manufaktúra létesült. 1875-től kezdve innen látták el Franciaországot és egész Európát szebbnél szebb funkcionális kerámiákkal. A műanyag használatának növekedésével csökkent a kereslet a kerámiák iránt, ami a legtöbb manufaktúrát bezárásra kényszerítette. Egy közülük, 2014-ben új esélyt kapott, amikor egy, akkor marketing- és kommunikációs területen dolgozó szakember megvásárolta a fazekasműhelyt és megkezdte a helyreállítását. Vezetése alatt a társaság újrakezdte a hagyományos kerámiatermékek gyártását, korszerűsítve új színekkel és formákkal. Mai napig az összes kerámiát egy, a gyár közelében fellelt helyi eredetű agyagból készítik, és 1250 °C-os hőmérsékleten égetik, hogy rendkívül tartós, ellenálló formát kapjanak. Az ilyen típusú tüzelésnek vannak más előnyei is: jól tömöríti és lezárja az anyagot, magas szilárdságot ad neki. Mindez megakadályozza a szagok terjedését, és azt, hogy a benne tárolt anyag nyomot hagyjon rajta. Ezek a tulajdonságok teszik igazán alkalmassá élelmiszerek tárolására ezeket a kerámiákat.

Kétféle méretben: 0,5l és 1literes űrtartalommal.
 

MÉRETEI
11cm magas, 10 cm átmérőjű. Űrtartalom: 0,5l.

MIBŐL KÉSZÜLT
Kerámia.

HOL KÉSZÜLT
Franciaország.

Méret
Menny.:db

Pauza tanácsa

Tárold az ömlesztetten vásárolt élelmiszereket vagy a fürdőszobai kellékeidet ebben a fedeles kerámia tárolóban. Nedves és száraz élelmiszerek tárolásához (pl. tea, kávé, magok, joghurt, pástétomok) egyaránt alkalmas. A különleges masszának és a magas hőmérsékletű égetésnek köszönhetően, fagynak és magas hőmérsékletnek, szagoknak is ellenálló kerámiát eredményez. 

 

Kapcsolódó termékek

KONYHA
9.900 Ft (7.795 Ft + ÁFA)
KONYHA
9.900 Ft (7.795 Ft + ÁFA)
KONYHA
4.500 Ft -tól (3.543 Ft + ÁFA)