Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágcserép, KOPPENHÁGA, magasított

11.900 Ft (9.370 Ft + ÁFA)

Magasított, természetes agyagból készült virágcserép. 1942 óta működik az a dán családi vállalkozás, akitől ezek a virágcserepek érkeznek hozzánk, nevük Bergs Potter. Prémium fazekas agyagból készítenek cserepeket. Történelmi, európai cserépformákat kutatnak és keltenek életre. Ezt a dupla soros csipkés mintát is egy 1860-ban készült, dán királyi kastélyban talált edény ihletette. Emiatt fedezhetsz fel a cserepekben hagyományos, finom antik stílust.

MÉRETEI: 18cm Ø , 25cm magas. Hozzáillő alátéttel együtt érkezik.

Raktárkészlet 1: 6 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Minden cserép méretben és stílusban hozzáillő tálkával érkezik. Beltéri és kültéri használatra egyaránt ajánljuk. Tökéletes lakásba, házba, üvegházba vagy kertbe. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára. Ha jól vigyázol rájuk, ezek virágcserepek nemzedékről nemzedékre adhatóak tovább.
Nagy sűrűségű, magas ásványi anyag tartalmú prémium olasz agyagból készülnek. A kerámia műhely is ide, az agyaglelőhely közelébe települt, ezért készülnek Olaszországban a cserepek. Mi is innen kapjuk direktben őket.
Lassan és magas hőmérsékleten égetik a cserepeket, ami természetes tartósságot és fagyállóságot biztosít az edényeknek. Nem kezelik vegyszerrel a cserepeket. Miért fontos ez a környezeti szempontokon túl? A kemikáliával kezelt cserepek nehezen szabályozzák a virágföld nedvességtartalmát és a növény gyökerei sem tudnak megfelelően lélegezni.
TESZTELD! Az ujjaddal pöccintsd meg a virágcserepet. Ha magas hőmérsékleten égett és jó minőségű agyagból készül, úgy szól mint egy kis harang. A kisebbek mint egy csengő, a nagyobbak mélyebb hangot adnak. Ez a legjobb minőségű terrakotta cserepek bizonyítéka.

Pauza tanácsa

Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

A Berg Potter nagy gondot fordít annak biztosítására, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Berg Potter soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára.

Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!