Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágcserép, ELIZABETH, grey

6.500 Ft (5.118 Ft + ÁFA)

Bergs Potter szürke 'ELIZABETH' terrakotta cserép. Gótikus ívek díszítik az oldalait, mintája a korona formavilágát hozza vissza. ERZSÉBET: A lenyűgöző tekintély és a megfontoltság királynője. A nő, aki fél évszázadon át ült a trónon és aki a legnagyobb viharokban is megállta a helyét. A cserép egyfajta tisztelgésként készült minden nő, a mindennapok királynői előtt. Akik büszkén, kecsesen és erős nőként vitorláznak, ha kell a szembeszélben is. Többféle méretből választhatsz. Ezt a 14cm-es méret pl. fűszernövényeknek ajánljuk.

MIBŐL KÉSZÜLT: Nagy sűrűségű, magas ásványi anyag tartalmú prémium olasz agyagból. 

Raktárkészlet 1: 5 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A BERGS POTTER terrakotta cserepek népszerűségének számos oka van. A CSEREPEKHEZ FELHASZNÁLT AGYAG MINŐSÉGE AZ EGYIK.
Nagy sűrűségű, magas ásványi anyag tartalmú prémium olasz agyagból készülnek. A kerámia műhely is ide, az agyaglelőhely közelébe települt. Ezért készülnek Olaszországban a cserepek. Mi is innen kapjuk direktben őket. Nem kezelik vegyszerrel a cserepeket. Miért fontos ez a környezeti szempontokon túl? A kemikáliával kezelt cserepek nehezen szabályozzák a viràgföld nedvességtartalmát és a növény gyökerei sem tudnak megfelelően lélegezni. Ezzel szemben a BERGS POTTER cserép lélegzik és hagyja lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.
Egy másik érv a cserepek mellett. A TERMÉSZETES TARTÓSSÁG.
Lassan és magas hőmérsékleten égetik a cserepeket, ami természetes tartósságot és fagyállóságot biztosít az edényeknek. Ha jól vigyázol rájuk, ezek virágcserepek nemzedékről nemzedékre adhatóak tovább.
Végül, de nem utolsó sorban A SZÉPSÉGÜK.
A BERGS POTTER márka egyik fő küldetése a régi, elfeledett európai cserépformákat felkutatása és életrekeltése. Emiatt fedezhetsz fel bennük romantikus, antik stílust. Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. Beltéren és kültéren egyaránt használhatod a cserepeket.

Pauza tanácsa

A Bergs Potter márka -ezeknek a kaspóknak a készítője- a legmagasabb színvonalú, prémium minőségű cserepek készítésére adta a fejét még 1942-ben. Teszteld a terrakotta cserepeidet. Az ujjaddal pöccints meg egy virágcserepet. Ha magas hőmérsékleten égett és jó minőségű agyagból készül, úgy szól, mint egy kis harang. A kisebbek mint egy csengő, míg a nagyobbak mélyebb hangot adnak. Ez a bizonyítéka a legjobb minőségű terrakotta cserepeknek.

Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium olasz agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. A Bergs Potter® nagy gondot fordít arra, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekeznek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter® soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára.

​Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!