Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Virágcserepek érkeztek

Évi
2020. 02. 18. 11:30:19

Hónapok óta kutattuk nektek a szerintünk legjobb virágcserepet. Minőséget és időtlenséget kerestünk, színekben és formákban egyaránt. Talán már tudjátok, szeretjük azokat az anyagokat, amik az idő múlásával még szebbek lesznek a patinától. Előnyben nálunk azok a formák, amik évek múltán is megállják a helyüket. A mai világban, olyan gyorsan történik és változik minden. Kifejezetten jól esik, ha olyan tárgy kerül be a Pauza választékába, ami mögött több éves tradíció van. Ezzel is úgy érezzük, mintha részesei lennénk annak, hogy megmentjük azt az utókornak. Mindezeken felül hisszük, hogy az ilyen jól elkészített, tradícióval, hagyományos formával rendelkező tárgyak képesek túlélni az állandó divathullámokat, ezáltal tovább használatban maradnak.

Bergs Potter virágkaspó

Nem gondolkoztunk másképp ezeknél a virágcserepeknél sem. A Bergs Potternél a régen népszerű, történelmi kaspók formáit kutatják és keltik újra életre. Sok közülük az 1800-as években volt elterjedt Európában, emiatt fedezhetsz fel bennük hagyományos, finom antik stílust. 

virágkaspó
virágcserép

Ókori görög minták, és egy, az 1800-as években népszerű cserépforma ihlette a 'Helena' szériát. Szélesített tál és magasított, keskeny formával is elérhető a különböző igényekhez. Mindegyik virágcserép, vízálló alátéttel együtt érkezik.

Bergs Potter virágcserepek

Egy romantikus, Párizst idéző virágcserép. Az 1820-as és 1860-as évek között számtalan francia házban lehetett jelen. Azt tudjuk még róla, hogy először Párizs latin negyedében gyártották, a forma nevét viszont azóta is homály fedi. Évekkel ezelőtt, egy Montmartre-i bolhapiacon került felfedezésre a forma, ma pedig már dán tervezők és toszkán fazekasos keltik újra életre ezt az elfeledett formát. 

virágcserép virágkaspó Bergs Potter
virágcserép virágkaspó Bergs Potter
virágcserép virágkaspó Bergs Potter
virágcserép virágkaspó Bergs Potter

1960-ban, amikor Ninetta Mariani tervező megalkotta a 'Julie' névre hallgató virágcserép formát, felkiáltott: „Nem tudtam mást hozzátenni!” Egyetértünk. Így is pont elég. :-)

virágcserép virágkaspó Bergs Potter

A klasszikus 'Helena' agyagcserép speciális, mázzal lekent változata, elsősorban beltéri használatra. Régimódi eljárással, külön-külön, kézzel mázazzák be mindegyiket, a máz színét pedig úgy választották meg, hogy az időtlen legyen és évek múltán is megállja helyét. Az egyik változat lágy, nőies púder rózsaszínt, a másik finom szürkét kapott.

virágkaspó

Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium olasz agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. Ezekben rejlik az általuk készített virágcserepük szépsége és ereje. A kiváló minőség esetükben azt is jelenti, hogy az agyagot nagyon magas hőmérsékleten égetik, ami olyan erős cserepet eredményez, hogy kertben és lakásban egyaránt használhatóak. Idővel a cserepeik patinát kapnak, ami még szebbé teszik őket, így akár nemzedékeken át élnek majd. A tulajdonosok generációkon át kutatták és a mai napig kutatják a régi, elfeledett virágcserép formákat, amiket európai kulturális örökségünknek tekintenek. Történelmi cserepeket és formákat keltenek újra életre. Beutazták egész Európát, hogy megtalálják a kontinens legjobb agyagát és fazekas régióját. Végül Toszkánában találták meg mindazt, amit kerestek, képzett fazekasok és prémium minőségű agyag, különleges kézi eljárás. Akkor helyezték el a gyártást Olaszországba, míg a tervezés megmaradt Dániában.

virágcserép virágkaspó Bergs Potter

A Berg Potter nagy gondot fordít annak biztosítására, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Berg Potter soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. 

A virágcserepeket eléritek személyesen a Pauza üzletében, Budapesten, az V.kerületben, a Vitkovics utca 7.szám alatt vagy itt a Pauza webshopjában.

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről!
Megtalálsz minket Instagramon Pinteresten és 
Facebookon is.

Xxx, Évi 

Blog cikk megosztás

Kategóriák Pauza termékek