Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágtál, KOPPENHÁGA

13.500 Ft (10.630 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Alacsony peremű széles virágos tál hagymás növényeknek, fűszernövényeknek és egyéb kreatív virágtársításoknak. A dupla soros csipkés minta már ismerős lehet, hiszen az a legnépszerűbb, Koppenhága névre hallgató Bergs Potter cserepek ismertetője. Egy 1860-ban készült, dán királyi kastélyban talált edény ihletette. Magas ásványi anyag tartalmú olasz agyagból készülnek, vegyszer nélkül. Lassan és magas hőmérsékleten égetik őket, mindez természetes tartósságot és minimális fagyállóságot biztosít a cserépnek. 3 féle méretben érhetőek el.

MIBŐL KÉSZÜLT: Prémium fazekas agyag. Minden virágcserép alja lyukas és egy vízálló alátéttel érkezik.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A BERGS POTTER terrakotta cserepek népszerűségének számos oka van. A CSEREPEKHEZ FELHASZNÁLT AGYAG MINŐSÉGE AZ EGYIK.
Nagy sűrűségű, magas ásványi anyag tartalmú prémium olasz agyagból készülnek. A kerámia műhely is ide, az agyaglelőhely közelébe települt. Ezért készülnek Olaszországban a cserepek. Mi is innen kapjuk direktben őket. Nem kezelik vegyszerrel a cserepeket. Miért fontos ez a környezeti szempontokon túl? A kemikáliával kezelt cserepek nehezen szabályozzák a viràgföld nedvességtartalmát és a növény gyökerei sem tudnak megfelelően lélegezni. Ezzel szemben a BERGS POTTER cserép lélegzik és hagyja lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.
Egy másik érv a cserepek mellett. A TERMÉSZETES TARTÓSSÁG.
Lassan és magas hőmérsékleten égetik a cserepeket, ami természetes tartósságot és fagyállóságot biztosít az edényeknek. Ha jól vigyázol rájuk, ezek virágcserepek nemzedékről nemzedékre adhatóak tovább.
Végül, de nem utolsó sorban A SZÉPSÉGÜK.
A BERGS POTTER márka egyik fő küldetése a régi, elfeledett európai cserépformákat felkutatása és életrekeltése. Emiatt fedezhetsz fel bennük romantikus, antik stílust. Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. Beltéren és kültéren egyaránt használhatod a cserepeket.
TESZTELD! Az ujjaddal pöccintsd meg a virágcserepet. Ha magas hőmérsékleten égett és jó minőségű agyagból készül, úgy szól mint egy kis harang. A kisebbek mint egy csengő, a nagyobbak mélyebb hangot adnak. Ez a legjobb minőségű terrakotta cserepek bizonyítéka.

Pauza tanácsa

Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

A Bergs Potter nagy gondot fordít annak biztosítására, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!