Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Virágcserép, EMILIA, 30cm

25.500 Ft (20.079 Ft + ÁFA)

EMILIA és a római kötél. Mi köze egymásnak ehhez a két szónak? Nos Emiliát, a cserepet, pontosabban a felső részén látható jellegzetes kötél mintát a Római Birodalom ihlette. 1800 óta létezik ez a cserepeknél is alkalmazott minta, amelynek keletkezése Modena városához, Toszkána Emilia-Romagna régiójához köthető. Bergs Potter® pedig most a saját maga tervezésében keltette újra életre ezt a mintát és gyártja újra napjainkban, de még mindig a régi technikákkal. A Pauzánál most egy féle méretben kapható EMILIA. Ez a 30cm átmérő egy másik nyers felületű cserépnél sem létezett eddig nálunk. EMILIA jött és pótolta ezt az űrt. :)

MÉRETEI
Ø 30cm (felső peremen mért érték), magassága: 28cm. Hozzáillő, vízálló alátéttel együtt érkezik.

MIBŐL KÉSZÜLT
Prémium minőségű olasz agyag. Minden virágcserép alja lyukas, küldünk mellé egy vízálló alátétet.

HOL KÉSZÜLT
Dániában tervezték és toszkán fazekasok készítették. A cserepeket direktben az olasz gyárból kapjuk, ezzel is csökkentve a szállítás karbon lábnyomát.

Menny.:db

Termék jellemzők

Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium olasz agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. Ezekben rejlik az általuk készített virágcserepük szépsége és ereje. A kiváló minőség esetükben azt is jelenti, hogy az agyagot nagyon magas hőmérsékleten égetik, ami olyan erős cserepet eredményez, hogy kertben és lakásban egyaránt használhatóak. A tulajdonosok generációkon át kutatták és a mai napig kutatják a régi, elfeledett virágcserép formákat, amiket közös európai kulturális örökségünknek tekintenek. Történelmi cserepeket és formákat keltenek újra életre. Beutazták egész Európát, hogy megtalálják a kontinens legjobb agyagát és fazekas régióját. Végül Toszkánában találták meg mindazt, amit kerestek, képzett fazekasok és prémium minőségű agyag, különleges kézi eljárás. Akkor helyezték el a gyártást Olaszországba, míg a tervezés megmaradt Dániában.

Pauza tanácsa

Minden cserép méretben és stílusban hozzáillő tálkával érkezik. Beltéri és kültéri használatra egyaránt ajánljuk. Tökéletes házba, üvegházba és kertbe. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára. A cserepek a legjobb minőségű olasz agyagból készülnek, és nagyon magas hőmérsékleten égetik ki őket. Nem adnak hozzá semmilyen kemikáliát, vagy olyan összetevőt ami a környezetre és a bele ültetett növénynek ártana.
Annak teszteléséhez, hogy a terrakotta csereped jó minőségű-e, pöccintsd meg élesen az edény felső karimáját az ujjaival. Ha úgy szól, mint egy harang, akkor magas hőmérsékleten égették és biztos lehetsz a minőségében. A rövid élettartamú, alacsony tüzelésű cserepek tompa csengésűek, könnyen szétmálnak az évek alatt és ha nem cseng, de inkább "kong", akkor valószínűleg repedt is az edény. Ígérjük: a Bergs Potter® virágcserepek hangja csilingelni fog és kiállja majd a próbát.

JAVASOLT TISZTÍTÁS
Idővel a cserepek patinát kapnak, ami még szebbé teszik őket. Nemzedékeken át élnek majd. A patina természetes része a természetes anyagoknak. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg. Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped, ez pedig egyet jelenti, hogy lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni. 
A terrakotta agyag egy porózus anyag, és a víz párologtatása is az apró pici pórusokon keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel. Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen.
Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

A Bergs Potter® nagy gondot fordít arra, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter® soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!

 

 

Kapcsolódó termékek

OTTHON
4.900 Ft -tól (3.858 Ft + ÁFA)
NÖVÉNYIMÁDÓKNAK
4.950 Ft -tól (3.898 Ft + ÁFA)
NÖVÉNYIMÁDÓKNAK
4.950 Ft -tól (3.898 Ft + ÁFA)
OTTHON
13.900 Ft (10.945 Ft + ÁFA)