Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona sonkakés

12.500 Ft (9.843 Ft + ÁFA)

Sonka kés rozsdamentes acél pengével. Spanyolországban, ahonnan származik, főként ünnepi ebédekre és vacsorákra népszerű. Formája miatt eredeti rendeltetésén túl filézőkésnek is kiválóan alkalmas. A penge enyhén hajlik, közepesen merev. Nyele puszpáng nevű fából, pengéje pedig rozsdamentes acélból.

MÉRETE: A penge hossza: 23cm, a kés teljes hossza: X cm.

Raktárkészlet 1: 2 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A KÉSEDET?
A fa nyél miatt a kés tisztításánál kerüld a mosogatógép használatát. Kézi mosogatást javaslunk és a hosszú vízben áztatást kerüljük, mert a fa nyél károsodhat.

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.