Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona konyhakés, szénacél, 16cm

13.500 Ft (10.630 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Fa markolatú konyhai kések, amelyet különböző, gyakori konyhai feladatokra terveztek. Minden ami szeletelés, aprítás, darabolás, pucolás. Fontos tudnivaló velük kapcsolatban, hogy a penge szénacélból és nem rozsdamentes acélból készül. Nem kérdés, hogy ezek a pengék a legjobbak. Könnyebben élezhetőek és az éle is tovább marad meg. Cserébe viszont több gondoskodást igényel, ellenkező esetben rozsdásodhat, és a patinától picit elfeketedhet. 

MÉRETE: A penge hossza: 16cm.

KÉSZÜLT: Szénacél penge, nyele puszpáng (Buxus sempervirens) fa.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A tiszta szénacélból készült pengékről egy picit bővebben. Kérdés nélkül a tiszta szénacélból készült kések a legjobbak. Szinte elpusztíthatatlan, még akkor is, ha fémen vagy kőfelületen vágnak vele. Szinte nincs olyan, ami kicsorbítaná. Hosszabb ideig marad meg az éle és ha mégis élezni kell, akkor a legkönnyebb neki visszaadni az élességét. Annyira könnyen alakítható a szénacél penge, hogy akár egy letört késhegyet is ki lehet javítani egy erre alkalmas élezőkővel. Esztétikai szempontból viszont máshogy viselkedik, mint a mai korban szélesebb körben használt rozsdamentes és kerámia kések. A savas ételek, például a paradicsom és a citrom, bor és ecet elszínezheti a pengét. Sőt, idővel a penge teljesen fekete lesz. Habár az is igaz, hogy az elszíneződés nem befolyásolja hátrányosan a kés vágási képességét, sőt semmilyen idegen ízt vagy színt nem ad az ételhez sem. 

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A SZÉNACÉL KÉSEIDET?
A szénacél pengéjű kések picit nagyobb odafigyelést és gondoskodást igényelnek, mint a rozsdamentes acélból készült társai. A legfontosabb alapelv: minden használat után teljesen szárazra kell törölni. Rozsdaréteg tűnik fel rajta, ami zavar? Érdemes azonnal megtisztítani, hogy a felületi rozsda ne tudjon mélyebbre hatolni. 

A ROZSDA ELTÜNTETÉSÉRE AZ ALÁBBI TIPPJEINK VANNAK:

SZÓDABIKARBÓNA módszer: Keverj össze 1-2 evőkanál szódabikarbónát és vizet. Fontos, hogy csak annyi vizet tegyél hozzá, hogy a keverék állaga sűrű, pasztaszerű legyen. Fedd be a szénacél késének pengéjét a szódabikarbónás keverékkel. Figyelj arra, hogy a rozsdafoltokat is fedi a keverék. Hagyd állni a kést a keverék alatt minimum egy óráig, vagy akár egy egész éjszakát. Mosd le vízzel a pasztát a pengéről, majd alaposan szárítsa meg a kést. Fémgyapottal, dörzsivel vagy akár ezzel a cipőradírral távolítsd el a maradék rozsdát.

FEKETE SZAPPAN módszer: Keverj össze egy teáskanál fekete szappan koncentrátumot vízzel és állítsd bele a késedet egy éjszakára ebbe a keverékbe. Fontos, hogy a fa részt és a markolatot ne érje a víz, mert megkárosodhat a kés. Hagyd állni a kést a keverék alatt akár egy egész éjszakát. Öblítsd le a pengét, majd alaposan töröld át a kést szárazra. Ha maradt még rajta rozsda, azt fémgyapottal, bármilyen dörzsivel vagy akár ezzel a cipőradírral távolítsd el.

Mosogatás: A kések mosogatógépben nem moshatóak. Kézi mosogatásnál pedig ügyelj arra, hogy ne is tartsd sokáig vízben, mert így károsodik a markolat. Mosogatás után alaposan, teljesen szárazra kell törölni a kést.

 

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.

Videó