Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Marius Fabre

Marius Fabre oliva olaj szappan

Marie és Julie

Marius Fabre 1900-ban alapította szappanüzemét a dél-franciaországi Salon-de-Provence-ban. Kezdetben a saját kertjük fészerében, két üsttel és pár öntőformával dolgozott. A világ sokat változott az üzem alapítása óta: többek között elterjedtek az olcsó, szintetikus és ásványolaj-alapú tisztító- és tisztálkodószerek. A vállalat mindenkori vezetői azonban mindvégig ragaszkodtak a hagyományos eljárásokhoz.

zöld szappan

A hagyomány generációról generációra öröklődött és ma már Marius dédunokái, Marie és Julie vezetik a vállalkozást. Az immár 120 éves, 25 főt foglalkoztató üzemben a lényeg semmit sem változott. A Marius Fabre azon kevés manufaktúrák egyike, ahol a mai napig az ősi recept szerint, tiszta olívaolajból, üstben főzik a páratlan minőségű, eredeti marseille-i szappant.

marseille szappan

"A mi titkunk a generációkon át öröklődő tradíció. Büszkék vagyunk arra, hogy helyben folytathatjuk a dédapánk, Marius Fabre által 1900-ban megkezdett hagyományt. Szappanjaink kizárólag növényi olajok, többnyire értékes olívaolaj felhasználásával készülnek. Nem adunk hozzá sem színezéket, sem szintetikus segédanyagokat. Ez a kivételes tisztaság jót tesz a bőrnek és kíméli a környezetet." – vallja Marie és Julie, az alapító dédunokái.

szappan főzés
kézzel készült szappan

A marseille-i szappan a hagyományos eljárás szerint 14 nap alatt készül el. A szappan fő összetevőit, az olívaolajat és a közeli Camargue régióból származó, a Földközi-tengerből lepárolt sót egy hatalmas üstben napokon át főzik. Tisztítás után óriási, fából készült formákba öntik a forró masszát és hagyják kiszáradni. Ezután vágják-darabolják és a Marius Fabre-nál még mindig kézzel ütik bele a marseille-i szappan feliratot.

kézműves szappan