Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Kontor Enikő

Kontor Enikő kerámia

Kontor Enikő 

Enikő a Pauza keramikusa. Az iparművészet végigkísérte az életét. 2010-ben, Moholy-Nagy Művèszeti Egyetemen szerzett diplomát, azóta teszi ki a kerámia a mindennapjait. Sokan vázáiról ismerik őt, mi is ezzel a munkájával találkoztunk először.

Ami leginkább megragadott minket az alkotásaiban: szerény, de mégis egyszerre monumentális, rusztikus és patinás felületek, természetesség és azok a csodálatos földszínek, amivel dolgozik. De mindemellett talán a lelkesedése az, ami még jobban magával ragadó.  

”Sok mindent szeretek. Szeretem például a levendula és a rózsa illatát beszippantani, és szeretem velük különlegessé tenni a lekvárjaim ízét. Szeretem a színes térdzoknikat és a mintás kendőket. Szeretem az embereket megismerni és megérteni, hogy aztán megszerethessem őket. Szeretem túlélni a nyári forróságot, és a telet ablakból figyelni. Szeretem magam beleélni egy hóember vagy akár egy százlábú helyzetébe. Szeretem a teátrális dolgokat, a nagyvonalúságot és a monumentalitást akár 10 centiméteren belül is. Kicsit szeretek mindenbe belehalni, hogy aztán feltámadhassak. De a legjobban talán azt szeretem, hogy az agyag néma, és mégis képes elmesélni mindezt…”

Örülünk, hogy Enikővel együtt dolgozhatunk és reméljük, hogy a jövőben sok szép tárgyat készít majd nekünk.

A képet Enikőről Szabó Ádám készítette.