Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

ICO 70 toll

1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)

Talán az egyik legismertebb magyar golyóstoll az ICO 70-es modellje. A toll, ami a 80-as, 90-es években szinte minden magyar háztartásban fellelhető volt. Gyártását 1970-ben kezdték meg. Goy Andor maga is segédkezett az ICO 70 gyártásának elindításában. A gyártását azonban mintegy 35 év után, 2005-ben beszüntették. Pár éve szerencsére újraindult és a tollat a mai napig Pomázon készítik.

MÉRET: 13cm.

MIBŐL KÉSZÜLT: Műanyag test, kéken fogó tollbetéttel.

Raktárkészlet 1: 5 db raktáron
szín
Mennyiségdb
Kedvencekhez

TERMÉKJELLEMZŐK

A formavilág eredetileg nem hazai fejlesztés. Az 50-es években az amerikai Scripto Inc. tervezői álmodták meg, az ICO később tőlük vásárolta meg a licencet. Emiatt hívták a tollat a kezdetekben így: Scripto toll. Érdekes belegondolni abba, hogy ez alapján készült abban az időben szinte az összes itthon fellelhető golyóstoll Magyarországon. A sok hasznos információért köszönet a golyostoll blognak, ahol további érdekességeket is olvashattok a tollról.