Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

HARIO french press

29.500 Ft (23.228 Ft + ÁFA)

Egy gyönyörű és funkcionális french press kávékészítő. Az egyik legegyszerűbb módja az otthoni, saját készítésű kávé lefőzésének. Külön szűrő sem szükséges hozzá és egyenesen az asztalra rakható. Egyszerre, maximum 300ml kávé készíthető vele. Hőálló, vastag falú boroszilikát üvegből, rozsdamentes acél rögzítőkkel és fa fogantyúval készül.
 

MÉRETEI
Űrtartalma: 300ml.

MIBŐL KÉSZÜLT
Boroszilikát, rozsdamentes acél és olíva fa.

HONNAN
Japán.

Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN KÉSZÍTS BENNE KÁVÉT?

Egy barista világbajnoktól, Tim Wendelboe-től hoztunk neked egy receptet, amivel kiváló french press kávé készíthető. 

  1. Mérd ki az a kívánt kávémennyiséghez szükséges őrleményt – 65-70g őrleményre van szükségünk 1 liter vízhez, így ha pl. ki szeretnéd használni ennek a french pressnek a teljes kapacitását (300ml), akkor körülbelül 20gramm kávéra lesz szükséged. 
  2. Őröld le a kávét. Az őrlemény szemcsenagysága valahol az áztatott kávé és a filterkávé között legyen. Használj világos vagy közepes pörkölésű, arabica kávét.
  3. Forrald fel a vizet.
  4. Tedd be az őrleményt a french press-be.
  5. Öntsd a 96°C-os víz felét a kávéra.
  6. Keverd el a kávét kanállal, amíg a teljes kávémennyiség el nem ázik. Ez fontos, mert a frissen őrölt kávé „megdagad”, a gáztartalma miatt, így a mennyisége többnek tűnik.
  7. Öntsd a 96°C-os víz másik felét a kávéra.
  8. Áztasd a kávét 4 percig.
  9. Négy perc után keverd meg a kávé „kérgét” a tetején, hogy az őrlemény lesüllyedjen az aljára. 
  10. Tedd fel a french press tetejét, nyomd át vele a kávét...és voilá, kész is vagy. :)
  11. Amikor elkészült a kávéd, egyből kiöntheted csészébe, de magából a french-press-ből is felszolgálhatod a kávét. Arra azért figyelj, hogy ne álljon benne sokáig a kávé.

Pár opcionális teendő, amivel még tovább fokozhatod az elkészített kávé ízvilágát:

  1. Ajánljuk, hogy jó minőségű világosabb pörkölésű, arabica kávét használj. Az olaszos, sötét pörkölésű kávé nem viselkedik jól filter kávéként. Kesernyés ízt fogsz kapni.
  2. Ha van lehetőséged, használj a kávékészítéshez szűrt vizet. Ez a víz hozza ki a legjobban az arabica kávé ízjegyeit. Jobban, mint a sima csapvíz és jobban, mint az ásványvíz.
  3. A kávéleőrlése kapcsán, mint aranyszabály itt is érvényes, hogy ha teheted a kávét frissen őröld le a french press használata előtt, de természetesen az is jó, ha előre leőrölt kávét használsz. (A legtöbb kávézóban, ahol arabica kávét vásárolhatsz, kérésre le is őrlik neked helyben.)
  4. Melegítsd elő a french presst egy kis forró vízzel. Mielőtt beletennéd az őrleményt, önts egy kevés forró vízet a french pressedbe és melegítsük fel vele azt. Pár másodperc múlva, amikor már felmelegedett, öntsd ki belőle a melegvizet és utána mehet bele az őrölt kávé.