Pauza tanácsa
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Legfontosabb tanácsunk, hogy a lehető legszorosabban csavard bele a kenyeret a textilbe, ezzel is minimalizálva a kenyér közvetlenül levegővel érintkező felületét. Azt javasoljuk, hogy ne szeleteld fel a kenyeret, mielőtt a zsákba teszed. Megfelelő használattal nálunk 3 napig is eláll benne a kézműves kenyér, baguette esetében 2 nap, de ez a szám mindenkinél változhat annak függvényében, hogy milyen hőmérsékleten, milyen páratartalommal rendelkező helyiségben tárolja vagy épp milyen vastag a kenyér kérge.
Nem csak kenyér, hanem bármilyen zöldség-gyümölcs otthoni tárolására is alkalmas. Mivel a zsák a szokásosnál sokkal vastagabb, speciális pamutból készült, ezért nehezebb is (15g). A felhasznált pamut sűrű szövésének köszönhetően lisztet és finomra őrölt kávét is lehet bele rakni, anélkül, hogy az átjönne a szálakon.
Az alábbi linken egy tesztet olvashatsz, amiben kiválóra értékelt pékségekből vásároltak ugyanolyan kenyereket, ugyanabból a sütésből. Mikor teljesen kihűltek, félbevágták őket, különböző tárolóalkalmatosságokba helyezték, és öt napig nyomon követték a változását. A tesztet az alábbi linken éred el. Olvass benne még több információt a a kenyér textilzsákban tartásáról.
JAVASOLT TISZTÍTÁS
Ha foltos lesz a zsákod, javasoljuk, hogy mosás előtt kend be egy kis Marseille szappannal, majd ezt követően tedd be a mosógépbe. A pamut természetes tulajdonsága, hogy az első mosásnál picit összemegy. A tervezők pont ezért 10-15%-kal nagyobbra tervezték. Öblítő és szárítógép használata nem javasolt.