Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

FANGST édesvízi pisztráng

2.900 Ft (2.283 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Füstölt dán édesvízi pisztráng hidegen sajtolt repceolajban, borókával és citromillatú kakukkfűvel ízesítve. 110g.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Összetevők Füstölt pisztráng (Oncorhynchus mykiss) (73%), hidegen préselt repceolaj, só, boróka, citromillatú kakukkfű. Halászati terület:Dániában édesvízben tenyésztett halból.

KÉSZÍTŐRŐL

A FANGST skandinávul annyit jelent: „fogás” – és ez a márka neve is. Gyökereik a skandináv természetben és gasztronómiában rejlenek. Küldetésükben az őskori „halász-vadász-gyűjtögetők” inspirálják őket, akik a természet adományaiból éltek. 

HALAK:

  • Halaink és kagylóink egy része vadon fogott, életüket a skandináv óceánokban és fjordokban élték le.
  • Más részük ASC tanúsítvánnyal rendelkező farmokról származnak. Az ASC tanúsítvány (Aquaculture Stewardship Council) egy nemzetközi elismerés, amely biztosítja, hogy a halgazdaságok fenntartható módon működnek, minimalizálva a környezeti és társadalmi hatásokat.
  • Bár fogásaik MSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely egy bizonyos szintű fenntarthatóságot garantál, nem állítják, hogy nem hagynak maguk után semmilyen ökológiai lábnyomot.
  • Néhány faj azonban fenntarthatóbb ebből a szempontból, mint mások: A kagylók gyakorlatilag CO2-semlegesek. És az olyan apró halak, mint a skandináv szardíniák („brisling”), mind táplálkozási, mind fenntarthatósági szempontból hozzájárulnak kiegyensúlyozottabb étrendhez. Filozófiájuk az egyensúlyban rejlik. Ezért bátorítanak arra, hogy részesítsük előnyben táplálkozásunkban a kagylókat és az apró halakat is. 

NÖVÉNYEK: 

  • Minden növényi alapanyaguk bio minősítéssel rendelkezik.
  • A konzervjeinkben használt hidegen sajtolt olajat dán és svéd gazdák repcéjéből készítik. 

CSOMAGOLÁS: 

  • A „konzerválás” és „tartósítás” egyik csodálatos előnye, hogy a végtermék nagyon hosszú ideig eltartható szobahőmérsékleten. Ez rendkívül alacsonyra csökkenti az élelmiszer-pazarlás kockázatát, ami egyébként igen jelentős lehet a tengeri ételek és zöldségek esetében. Emellett nincs szükség energiára a konzervek és üvegek hűtéséhez vagy a tartalmuk felmelegítéséhez tálalás előtt.
  • Alumínium dobozaik 100%-ban újrahasznosíthatók. A kartonként FSC tanúsítvánnyal rendelkező kartonból készültek.