Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Orosz Árpád - Üvegműves

 
 
Orosz Árpád
 

Árpád a Pauza üvegművese. 1994 óta foglalkozik üvegmegmunkálással. Emlékszem, épphogy elindult a Pauza webshopja és az első megrendelést vittük ki házhoz személyesen. Véletlenül pillantottuk meg a kissé poros és jó értelemben vett káoszos kirakatát, tele labor üvegekkel. A saját keze munkájával. Satuféket nyomtunk és bementünk hozzá a műhelybe. Megismertük közelebbről az ő személyes és a szakmájának történetét. Annyira inspiráló volt a műhely közege és a története, hogy eldöntöttük kell nekünk a Pauza választékába Árpád keze munkájából valami egyedi.

" Szerencsére én még tanulhattam olyan nagy múltú hazai mesterektől, akiknek több évtizedes szakmai tapasztalat összpontosult a kezében. "

Első közös együttműködésünk egy apró, pici, lyukas kémcsőre esett, amiben apró hajtásokat lehet gyökereztetni vagy akár egy szál virágot elhelyezni benne és fellógatni azt. Idén karácsonykor pedig az általa készített kézzel készült Pauza üveggömbökkel folytattuk. 

" Több éves hazai és külföldi munkáim után hazatértem, mert úgy éreztem, hogy az egyedi, kis szériás, minőségi termékekben nagy hiány mutatkozik itthon is. Ennek tudatában vágtam bele hazai vállalkozásomba. Szívesen dolgoznék szakmabeliekkel, de ennek a szakmának az oktatása gyakorlatilag megszűnt."

Árpád egy igazi szakma még aktív képviselője. Azt az időket idézi bennünk, amikor még a város telis tele lehetett kis műhelyekkel, ahol kézzel készült minőségi eszközöket készítettek és megjavították azt, ami megsérült, elromlott és eltört. Titkon reméljük, hogy segíthetünk Árpádnak életben tartani ezt az egyébként kihaló félben lévő szakmát itthon.