Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Vászonzsák 1001

Évi
2019. 10. 24. 08:28:00

A fenntarthatóbb és átgondoltabb életmód kisvállalkozóként is arra ösztönöz minket, hogy sokoldalú termékeket kutassunk nektek, olyanokat, amelyeknek nem csak egy, de többféle felhasználása is létezhet. A textil zsákok erre talán egyik legegyszerűbb, de legjobb példák. Ebben a posztban azt szeretnénk veletek megosztani, hogy mi milyen sokféle használatát ismertük ezeknek a zsákoknak.
 

Csomagolásmentes vásárlás

Ezeknek a textilzsákoknak az elsődleges és legszélesebb körben ismert feladata talán a vásárlás megkönnyítése. Csomagolásmentesen üvegbe és egyéb tároló edényekbe is lehetséges vásárolni, de kétségtelen előnye ezeknek a vászonzsákoknak, hogy könnyebben hordozhatóak és nem törnek úgy, mint az üvegedények. Sőt, ha a tetején jól megkötjük, lisztet, őrölt kávét is lehet bennünk szállítani. 

vászonzsákok

Szűrő

Sokáig nem hittem el milyen könnyű otthon elkészíteni mandulatejet. Pár napja a @thehungrians oldalán láttam ennek a zabból készült változatát. Nem csak olcsóbb, de hulladékmentes megoldást is jelent és nagyon könnyű elkészíteni. A vászonzsákok pedig tökéletes segítséget nyújtanak a folyadék átszűrésére. 

Hozzávalók:

  • 1 bögre mandula vagy épp 120g zab,  attól függően, hogy milyen tejet szeretnél készíteni. 
  • Édesítésnek méz vagy juharszirup (elhagyható)
  • 900ml víz.

A mandulát előző este, a zabot 30perccel a készítés előtt vízbe áztatjuk. Hagyjuk, hogy jól megszívják magukat, majd a fel nem szívott vizet leöntve, a zabot/mandulát turmixgépbe tesszük. Addig turmixoljuk, amíg viszonylag homogén állagú folyadékot kapunk. Ezt követően vászonzsákba öntjük és leszűrjük. Üvegben, hűtőben tárolva, 5 napig lehet fogyasztani.

Pamut zsákok felhasználása

Szárítás és tárolás 

Gyógynövények szárításához és tárolásához vagy épp újrahasználható arctisztító korongokhoz. Előbbi esetében, ahol fontos, hogy minél jobban levegőzzön a növény, a hálós zsákokat javasoljuk. Gyerekszobában mosható pelenkákhoz, vagy újrafelhasználható törlőkendőkhöz, játékokhoz. A képen pedig a textil cekkereknek látjátok a kreatív felhasználását. Konyhában fali gyümölcs tároló, fürdőben wc papír gurikákat őriz. 

cekker felhasználása tárolónak - Pauza

Utazás

A textilzsákokat használjátok a bőröndötök rendszerezéséhez is utazáskor. Kozmetikumoknak, cipőknek és a fehérneműkhöz, elektronikának és a töltőkhöz, vagy épp a szennyeshez. A legkisebb méret pl. arra is ideális, hogy az útlevelet és repülőjegyeket egy helyen tartsuk.  

cekker felhasználása tárolónak - Pauza

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről!
Megtalálsz minket Instagramon Pinteresten és 
Facebookon is.

Xxx, Évi


2.kép: Dans le sac

3.kép: liiv.blog és stacysullivan

4.kép: Dans le sac