Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Üvegmánia

Évi
2018. 09. 01. 08:06:00

Nálunk minden rendben, reméljük nektek is jól telik a hetetek. Ebben a cikkben összeszedtem nektek az összes olyan vitrinünket és üvegünket amiknek bizony nagyon jól áll a zöld. Vagy a növényeknek áll jól az üveg? Hmmm. A virágok a képen nem eladóak (ha szeretnétek hasonlót, azért egészen a szomszédba kell mennetek itt a Vitkovics utcában :-), de minden egyéb képen szereplő üveget, keretet és vitrin szépséget fellelhettek nálunk a Pauza üzletében, a Vitkovics utca 7. szám alatt, Budapesten, az V.kerületben. Ha bármilyen kérdésetek vagy kérésetek lenne velük kapcsolatban, írhattok nekünk Messengeren vagy emailben a hello@pauza.hu email címre. 

Mikor kitaláltam ezt a bejegyzést, még nem is gondoltam milyen jól fogom benne érezni magam. Végiggondoltuk benne, hogyan is érdemes ezeket az üvegeket a növényekkel együtt működtetni. Döntsétek el Ti, sikerült-e! Ha pedig kedvet kaptatok valami nagyon hasonlóhoz, gyertek be hozzánk az üzletben, vagy keressetek minket online, mert a többsége ezeknek a vitrines szépségeknek bizony eladó.

Ezt az édes antik vitrint egy idős bácsitól vettük még hónapokkal ezelőtt. Régen mérleget tartottak benne, előző tulajdonosa pedig szöcskéket a garázsában. Igen, szöcskéket. :-) Kisikáltuk, lecsiszoltuk és kapott egy kis lenolajos kezelést, most pedig az egyik kedvenc darabunk. Sajnos ez itt a képen nem eladó, de ígérem, ha sikerül szereznünk egy újabb darabot, azt nektek adjuk. Van már egy pár fős várólistánk rá, ha Ti is szeretnétek ilyet, jelezzétek nekünk nyugodtan e-mailben (hello@pauza.hu) és szólunk, amint sikerült vadásznunk egyet.

vintage vitrin Pauza
Imádom a régi vintage laboratóriumi üvegeket használni vázaként. Van valami különös bájuk ezeknek az üvegeknek. Különösen jól működnek együtt egy-egy botanikai nyomattal. Legutóbb épp bébi pileát nevelgettem az egyikben benne pár napig, hogy megerősödjenek ültetés előtt.

Üvegek és növények Vitrinek és növények Pauza
A gyógyszeres üvegek gyűjtése is egy olyan mánia nálam, ami pár hónapja kapott el és mostanra úgy néz ki gyógyíthatatlan betegséggé nőtte ki magát. Az egészen piciket legalább annyira szeretem, mint a barna üvegeseket. Ha szeretnétek hasonló hangulatot, az a jó hírem van, hogy nemrég feltöltöttük a raktárainkat, így a tudtok magatoknak választani, ha bejöttök hozzánk az üzletbe.

Gyógyszeres üveg - Pauza
A pici méretű üvegek akár arra is alkalmasak, hogy a nyakuk köré kendert kössünk és kifeszítsük valahova őket. Akár egy ablakkeretbe, ahogy én is tettem a képen látható üvegcsékkel.

Gyógyszeres üveg - Pauza
A porcsiszolt régi barna üveget láttok a képen egy magyar porcelán és pár könyv társaságában. Ilyen üvegekből is van többféle méret nálunk az üzletben. :-) Sőt a porcelán is keresi új gazdáját. 

Gyógyszeres üveg - Pauza
Az első dunsztos üvegre Zoli nagymamájának a spejzéban (másoknak spájz:-)) lettem figyelmes. Azóta már tudom, hogy melyik az értékes és mitől. Picit szabálytalan alakja, és az apró légbuborékok benne mind arra utalnak, hogy kb. az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején készülhetett, amikor még kézzel szakították és fújták az üveget. Az igazán régi darabokba még pecsét is került. Ilyenekből is van pár darabunk az üzletben. A képen gyökerestül ástam ki egy kis erdei pajzsikát és helyeztem el egy kis földdel együtt az üvegben. Tetszik, hogy az üveg láttatja a növény gyökerét és a földet. Igazán különleges hangulata lett így. Szerintetek is?

Hogyan használd a dunsztos üveget - Pauza
Ez az erdei pajzsika levél a képkeretben nagymamám kertjéből van, egyenesen Zebegényből. Pár hete lepréseltem és beletettem ebbe a duplaüveges képkeretbe aminek széleit kézzel hajlították sárgarézből és ugyanilyen anyagból kapott egy láncot is. Ő is a Tiétek lehet, megrendelhetitek a webshopban vagy jöhettek érte személyesen az üzletbe is. (p.s. Volt már rá példa, hogy valaki levéllel együtt kérte a képkeretet, így szereztünk neki egy hasonló levelet. ;-))

Duplaüveges képkeret - Pauza
Árpád, aki megvalósította elképzelésünket üvegműves, és büszke arra, hogy olyan nagymúltú hazai mesterektől tanulhatott, akiknek több évtizedes szakmai tapasztalat összpontosult a kezében. Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy rábukkantunk és legyártotta nekünk ezt a kis 'virágtartót'. Olyan kis mini vázát szerettünk volna, amiben elfér egy kirándulás emléke, 1-1 szál élő, vagy épp szárított virág. De akár zsinór nélkül szögre akasztva is el tudom képzelni, akár többet egymás mellett. Ez a rövid története ennek pici, speciális technikával, kézzel készült üveg kémcsőnek. 

kemcső váza
Végére hagytam az egyik kedvencemet. A régi, népi kis méretű szekrényeket. Az üzletben is elhelyeztünk egyet Zoli kávésasztala felett. Ebben tartja a kávés kiegészítőket, de mosdóba és illemhelyiségbe is el tudom képzelni belőlük. Ha beleszerettetek, egy egészen hasonló fehér darab vár Titeket most a Pauza üzletében is. ;-)

Kis szekrény - Pauza

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről és Pauza hírekről!

Megtalálsz minket Instagramon és Facebookon is.

Pinteresten pedig tovább inspirálódhatsz.

Xxx, Évi