Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Vadássz kincsek között! - ritkaságok a Pauzánál

Évi
2018. 09. 12. 17:00:00

Zolival van egy közös szenvedélyünk. Imádunk kincsek és ritkaságok után vadászni. Szeretjük azokat a történeteket, amik ezekhez a tárgyakhoz kapcsolódnak. Hisszük, hogy érzelmi értékük van, azáltal, netán egy-egy személyes jó emléket is idézhetnek, akárhányszor rájuk néz a tulajdonosa, az otthonosságfaktoruk pedig vitathatatlan. Ráadásul egy régi bútor keverése egy új, modernebb darabbal a lehető legjobb választás.

Ritkaságok a Pauzánál

Az elmúlt 3 évben gyűjtöttünk pár dolgot. A nyers felületű szerényebb daraboktól, a kifinomultakon át, a fura tárgyakig. Sokat változott a szemünk ez alatt az időszak alatt. Talán valahogy megérett a kiválasztási folyamatban, de mindenképpen kialakult egy kör a személyes kedveceinkkel, olyanokkal, amiket modern, új készítésű tárgyakkal nagyon jól kiegészítik egymást. Olyan darabokat szeretünk, amik kifinomultak, szerényebben, egyszerűbbek, nem hivalkodnak. Szeretjük az idő és a használója nyomát rajtuk. A nyers, kezeletlen felületeket a fa felületeken, a kopott festéket és a rozsdát az ipari darabokon. Már-már szenvedélyesen imádjuk az 1960-as éveket, a régi rattan bútorokat, de sokat merítünk a vidéki népi paraszti életből is.

Ritkaságok a Pauzánál - régi rattan
Ritkaságok a Pauzánál - régi vidéki nép stokik
Emiatt beválogattunk pár régi, főleg vidéki ihletésű, magyar régiséget: stokikat, székeket, amik nem csak virágtartónak, vagy ágy mellé lerakónak, de akár arra is jók, hogy a teraszon arról igyuk a reggeli kávét; régi fújt üvegeket, gyógyszeres üvegeket amik vázaként is funkcionálhatnak egy kirándulás alkalmával szedett friss mezei csokorhoz és az elmaradhatatlan régi magyar vitrinek, kis méretű fali szekrények. Folyamatosan bővítjük egyébként a kínálatunkban található régi, vintage tárgyakat, kisebb bútorokat.

Ritkaságok a Pauzánál - régi üvegek

Fontos, hogy természetes anyag alkossa őket, ami nem csak a fában, hanem a fémben is testet ölthet. Szeretjük a naturális tereket megbolondítani egy kis ipari design-nal. Semmiből nem jó ugyanis, ha túl sok van egy térben és nagyon dominál. Legalábbis szerintünk. 

Ritkaságok a Pauzánál - régi fém forgószék

Az elmúlt két hétben kiürítettük a raktárjainkat és most úgy döntöttünk új kategóriát hozunk létre a Pauza választékában nekik és úgy fogjuk hívni Vadássz kincsek között!. Ezek a bájos, történettel teli tárgyak már elérhetőek az üzletben és online (itt). Az üzletünk címe: V.kerület, Vitkovics utca 7., Budapest. Keddtől-szombatig 11-19között vagyunk nyitva. A honlapon egyelőre csak böngészni tudsz a ritkaságok között, vásárolni és fizetni nem, de ha szeretnéd, szívesen lefoglaljuk neked pár napra a kiszemelteted. Csak írd meg a neved, és hogy mikor tudnál értejönni. Email címünk hello@pauza.hu.

Ritkaságok a Pauzánál - régi bádog fazék

Érdemes lesz egyébként rendszeresen visszalátogatnotok a honlapra, mert folyamatosan bővítjük majd a ritkaságainkat, amint egy szép darabra bukkanunk.

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről és Pauza hírekről!

Megtalálsz minket Instagramon és Facebookon is.

Pinteresten pedig tovább inspirálódhatsz.

Xxx, Évi