Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Élet a Bergs Potter cserepekkel

Élet a Bergs Potter cserepekkel

Gyönyörű képeket kaptunk pár napja virágcserepeink készítőitől.

Gyönyörű képeket kaptunk pár napja virágcserepeink készítőitől. Pillantsatok be velük ti is Krissy O'Shea bostoni fotós és virágstylist otthonába. A képek mellé egy rövid interjút is olvashattok, amiben Krissy növények iránti szenvedélyéről és Bergs Potter cserepekkel való kapcsolatáról mesél. Krissy tippjei és zöld szenvedélye következik tehát.

Élet a Bergs Potter cserepekkel

Krissy, meg tudnád mondani, mikor és hol találkoztál először a Bergs Potter cserepekkel?

„Emlékszem, hogy épp a norvégiai Melgårdenben, a Live Huse Mykleby gyönyörű otthonában tartottam egy fotózást, amikor egy egyszerű muskátli gyűjteményre lettem figyelmes a konyhájában. Mindegyik egy-egy gyönyörű cserépben volt. Amikor megkérdeztem róla őt, azt mondta, hogy ezek bizony Bergs Potter cserepek. Én pedig azonnal szerelembe estem.” Krissy imádnivaló nyaralójából árad vidéki farm stílus. A korábban virágkötőként dolgozó Krissy egyúttal azt is elmeséli, hogyan találja meg vigaszát és örömét az otthonába bevitt növényeken keresztül.

Koppenhága cserép

Honnan ered a növények és virágok iránti szereteted?

„A növények iránti szeretetem kiskoromtól kezdve megvan. Mindig a kertben vagy a növényboltban voltam a szüleimmel vagy a nagymamámmal. Később 10 évet töltöttem rendezvényszervezőként és virágkötőként. Imádtam, hogy minden nap gyönyörű virágok és növények vesznek körül. Szerintem egy ház vagy lakás sem lehet igazán otthonos növények vagy friss virágok nélkül. Megnyugvást találok bennük.” – magyarázza Krissy. 

Miért választottad a Bergs Pottert – és miért épp a Koppenhága cserepeket?

„A Bergs Potter cserepek valamiféle körülírhatatlan eleganciát kölcsönöznek a növényeknek. Egy egyszerű növényhez is olyan kifinomultságot ad hozzá, amelyre semmi más nem képes szerintem. Vannak szerényebbek, amelyek jobban előtérbe helyezik a növényt, míg mások pont, hogy hozzáadnak és kiegészítik. A Koppenhága cserepek tudják szerintem ebből a szempontból a legtöbbet. Akár egy egyszerű muskátliból vagy fűszernövényből is olyan kompozíciót varázsolnak, amit percekig tudok bámulni. – mondja Krissy. „Imádom bennük a végiggondoltságot, a történeteket ami mögöttük van. A patináról nem is beszélve, ami idővel megjelenik a cserepeken. A Bergs cserepek is nemzedékeknek szóló tárgyak, olyanok, amelyek az idő előrehaladtával csak még szebbek lesznek. Akárcsak maguk a növények és a kertek. Hiszen a kertészet is egy nemzedékeket összekötő foglalkozás. Sok növény és fa messze túléli az őket ültető kertészt.  – folytatja Krissy.

Élet a Bergs Potter cserepekkel
Élet a Bergs Potter cserepekkel
Élet a Bergs Potter cserepekkel

A fenti fotón a KOPPENHÁGA névre hallgató virágcserepek láthatóak. Lentebb pedig egy nagy, 30cm átmérőjű EMILIA cserép látható szürke KOPPENHÁGA cserepek társaságában. Mindez Krissy O’Shea író, virágstylist és szabadúszó fotós otthonában.