Nézzük milyen érvek szólnak a RIESS edények mellett, azon túl, hogy indukciós főzőlappal is használhatóak
Amennyiben indukciós főzőlappal rendelkezel, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen edényeket vásárolsz a főzéshez. Vannak ugyanis olyan típusok, amelyek a mágneses mező létrejöttéhez nem megfelelőek. Az indukciós edény kiválasztása tehát egy olyan teendő, amelyet kellő körültekintéssel kell végrehajtani.
Különbség van zománc és zománc edény között.
Sokan gondolják, hogy a zománcozott edények nem kompatibilisek az indukciós főzőlapokkal. Ez azonban nem teljesen igaz. Valóban van különbség zománcozott és zománcozott edény között és nem mindegyik működik indukciós főzőlappal, viszont jó hír, hogy az osztrák RIESS márka indukciós edényeket gyárt, ami azt jelenti, hogy bármilyen főzőalkalmatosságon bátran használhatod őket. Ez a márka egyre népszerűbb, nem véletlenül: a termékek magas minőségű acélból készülnek, így rendkívül robusztusak és tartósak. Vannak dolgok, amiket generációknak veszünk. Nem egy évre, nem ötre. Hanem az unokáinknak is. Ilyenek az RIESS prémium zománc edények. Nézzük milyen érvek szólnak még az edényeik mellett, azon túl, hogy indukciós főzőlappal is használhatóak.
Még az étel ízét is befolyásolja, hogy milyen indukciós edényt használsz
Akik rutinosabban mozognak a konyhában, azok tudják jól, nem csak az számít, hogy milyen recept alapján és miként készül el egy-egy étel. Annak is nagy jelentősége van, hogy milyen edényben főnek a fogások.
A robusztus fém váznak és a strapabíró zománc bevonatnak hála a hő sokkal egyenletesebben oszlik el az edény felületén, mint más technológiák esetén. Így nem lesz tapasztalható a fazék egy-egy pontján túlmelegedés, sem pedig az ellenkezője. Az egyenletes hőmérsékleten készülő étel nem sül túl, nem ég meg, a hozzávalóknak pedig megmarad a természetes íze.
Egészségügyi szempontból kiemelkedően fontos a megfelelő edény választás
A RIESS indukciós edények olyan anyagokból készülnek, amelyek semmilyen toxikus anyagot nem tartalmaznak, így garantáltan nem kerülnek az ételek elkészítése során káros anyagok az étkekbe.
Sem PTFE, sem pedig PFOA nincs bennük, amelyeket más tapadásmentes bevonatokban használnak.
Energiahatékony és gyors főzés a RIESS edényeivel
Túl azon, hogy egészségügyileg is megéri RIESS edényekkel főzni, további előnyökkel is rendelkeznek az osztrák gyártó termékei. Kitűnő például a hővezetési képességük, ennek köszönhetően pedig sokkal hamarabb felmelegednek az ételek, és tovább melegek is maradnak. Praktikusan ez abban nyilvánul meg, hogy hamarabb elzárhatod a tűzhelyt, akár még az étel 100%-os elkészülte előtt, mert az edény még egy darabig megtartja a hőt, és így az étel tovább főhet, anélkül, hogy túlkészüljön vagy leégjen. Illetve végig alacsonyabb hőfokon tudsz főzni, ami szintén segít abban, hogy megőrizd az ételek vitamin tartalmát és ízét.
Így tehát nem csak az ételek ízért és tápanyagait segít megőrizni, de energiahatékony megoldás is.
Különleges technológiával készülnek ezek az indukciós edények
A RIESS edényeit félig gépesített munkafolyamat során állítják elő. Ez azt jelenti, hogy a zománcozás jó részét még manapság is kézzel végzik nyugati szomszédunknál. Az edények elkészítése negyven részfolyamatból tevődik össze, a minőségellenőrzési folyamatok pedig igen szigorúak az osztrákoknál.
Ezek az indukciós edények valódi prémium zománccal vannak ellátva. Maguk a fazekak is erős, kiváló minőségű acélból készült vázzal rendelkeznek, a rajtuk lévő zománcréteg pedig az átlagosnál vastagabb. Ennek betudható, hogy a RIESS edényei vágás- és karcmentesek, megfelelő karbantartással és ápolással pedig extrém hosszú az élettartamuk.
A Pauzánál az ország egyik legnagyobb RIESS választékát találod készletről. Gyere el hozzánk az üzletbe és személyesen is válogathatsz vagy rendelhetsz online is. Ha kérdésed van a RIESS edényei kapcsán, keress bennünket bátran!