Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Opinel szénacél zsebkés

4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA)

Opinel No.8 zsebkés bükkfa markolattal, szénacél pengével. Ez a kirándulókés az Opinel család legklasszikusabb tagja. Minden ezzel kezdődött. Rajta az ikonikus biztonsági gyűrűvel, amellyel a penge nyitott és zárt állapotban is rögzíthető. A használhatóság, ergonómia és biztonság tökéletes egysége ez a zsebkés. Bükkfából készült markolattal és enyhén recézett, 8,5 cm hosszú XC90 szénacél pengével rendelkezik. Ez a szénacél rendkívül kemény, így kiváló vágási minőséget, jó kopásállóságot és könnyű élezhetőséget garantál. A szénacél penge korrózióra hajlamos, ezért ajánlott a pengét használat után szárazra törölni. 2 féle méret közül választhatsz. Amennyiben főleg étkezésre szeretnéd használni, akkor neked a No.8-at ajánljuk, de ha másra is szeretnéd a kirándulókésed használni, akkor a te méreted a No.10.

MÉRETE: A penge hossza: 8,5cm. 19,5cm a kés teljes hossza nyitott állapotban.

KÉSZÜLT: bükkfa nyél, szénacél XC90 pengével. Franciaországban.

Raktárkészlet 1: 16 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A SZÉNACÉL KÉSEIDET?
A szénacél pengéjű kések picit nagyobb odafigyelést és gondoskodást igényelnek, mint a rozsdamentes acélból készült társai. A legfontosabb alapelv: minden használat után teljesen szárazra kell törölni. Rozsdaréteg tűnik fel rajta, ami zavar? Érdemes azonnal megtisztítani, hogy a felületi rozsda ne tudjon mélyebbre hatolni. 

A ROZSDA ELTÜNTETÉSÉRE AZ ALÁBBI TIPPJEINK VANNAK:

SZÓDABIKARBÓNA módszer: Keverj össze 1-2 evőkanál szódabikarbónát és vizet. Fontos, hogy csak annyi vizet tegyél hozzá, hogy a keverék állaga sűrű, pasztaszerű legyen. Fedd be a szénacél késének pengéjét a szódabikarbónás keverékkel. Figyelj arra, hogy a rozsdafoltokat is fedi a keverék. Hagyd állni a kést a keverék alatt minimum egy óráig, vagy akár egy egész éjszakát. Mosd le vízzel a pasztát a pengéről, majd alaposan szárítsa meg a kést. Fémgyapottal, dörzsivel vagy akár ezzel a cipőradírral távolítsd el a maradék rozsdát.

FEKETE SZAPPAN módszer: Keverj össze egy teáskanál fekete szappan koncentrátumot vízzel és állítsd bele a késedet egy éjszakára ebbe a keverékbe. Fontos, hogy a fa részt és a markolatot ne érje a víz, mert megkárosodhat a kés. Hagyd állni a kést a keverék alatt akár egy egész éjszakát. Öblítsd le a pengét, majd alaposan töröld át a kést szárazra. Ha maradt még rajta rozsda, azt fémgyapottal, bármilyen dörzsivel vagy akár ezzel a cipőradírral távolítsd el.

Mosogatás: A kések mosogatógépben nem moshatóak. Kézi mosogatásnál pedig ügyelj arra, hogy ne is tartsd sokáig vízben, mert így károsodik a markolat. Mosogatás után alaposan, teljesen szárazra kell törölni a kést.

KÉSZÍTŐRŐL

Az Opinel egy híres francia késmárka. Hírnevét a minőség, a funkcionalitás és a hagyományos design jellemzi. Mit érdemes még tudnod az Opinelről?

Opinel kés logója.

 

  1. A márka születése: Az Opinel késmárkát 1890-ben alapította Joseph Opinel Chambéry-ben, Franciaországban. Azóta a vállalat generációkon átívelő hagyományt épített ki és maradt a mai napig családi tulajdonban.

  2. Kések kivitelezése: Az Opinel kések jellegzetes, egyszerű, de funkcionális designnal rendelkeznek. Az Opinel kések híresek a klasszikus fából készült markolatukról és az ikonikus rögzítőgyűrűről, amely lehetővé teszi a penge biztonságos zárását.

  3. Minőség és anyagok: Az Opinel kések minőségi anyagokból készülnek. A pengék rozsdamentes acélból vagy karbonszálas acélból készül, ami tartósságot és éles vágóélt biztosít. A markolatok faanyagból készülhetnek, például bükkfából vagy tölgyfából.

  4. Termékválaszték: Az Opinel talán a zsebkéseiről a leghíresebb, hiszen azzal kezdődött minden. Mára kínálatában legalább annyira megtalálhatóak különböző típusú konyhai kések és kertészeti kések is. 

  5. Népszerűség: Az Opinel kések a hagyományos francia kézművességet és minőséget képviselik. A megbízhatóságuk és sokoldalúságuk miatt népszerűek az outdoor szerelmesei, túrázók, kempingezők, konyhaművészek és mindenféle késkedvelők körében.

Videó