Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Fa fali fogasok

4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA)

Ez a fa fogas egyszerű módja a konyhai edények, kabátok, vagy fürdőszobai kellékek felakasztásának. Mindenhol megállja a helyét. 3 féle méretben kapható. A fogasok távolsága akkor is egyforma, ha többet teszel egymás mellé, így a 3 elérhető mérettel könnyen összeállíthatod a számodra ideális fazont. 

MÉRETEI: 19,2cm.

KÉSZÜLT: Nyírfa. A fogas felülete kezeletlen, nincs leolajozva, így akár tetszőleges színre festheted.

Raktárkészlet 1: 6 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN ÉRDEMES A FOGASOKAT ELHELYEZNI ÉS FELHASZNÁLNI OTTHON?
A legsokoldalúbb felhasználásukhoz a 18. századi Angliába, és az ott alapított Shaker vallási közösséghez nyúlhatunk vissza. A közösség tagjai úgy vélték, hogy a bútoroknak és a lakótérnek tükröznie kell önmagukat és azokat az értékeket, amikben hittek: az egyszerűség, a kemény munka, az egyenlőség és a rend. Olyan falra szerelhető fogasokat készítettek, amire szinte bármi biztonságosan felakasztható. Különböző hosszúságban készítették, de arra figyeltek, hogy bárhogy is illesztik össze a különböző méretű darabokat, a fogasok akkor is egyenlő távolságban helyezkednek el. Ezek a sínek szinte minden szobában jelen voltak, sokszor az egész szobát körbeérték és arra használták, hogy mindent - a ruházattól a seprűn át a székekig – felakasszanak rá. Segítségükkel így mindig, minden szem előtt és elérhető távolságban volt. Takarításnál ezáltal szabadították fel könnyedén a padlót. Még a székek is létra támlájúak voltak, hogy könnyedén fel tudják akasztani azokat. A konyhákban edényeket, konyharuhát és egyéb kiegészítőket tároltak rajta. A folyosókon a kalapok és kabátok, a nappaliban pedig szárított virágok lógtak róla. A fogashoz igazítottak szinte minden kiegészítőt, még a gyertyatartókat is, amit különböző magasságokban lógattak róla.  További inspirációt találsz az alábbi blog cikkben.

KÉSZÍTŐRŐL

A kefe készítője a svéd Iris Hantverk márka. A jelenleg 17 alkalmazottat számláló kisvállalkozás fő profilja a kefekötés és a kefekészítés. Látásukban korlátozott embereket foglalkoztatnak. A vállalkozást 1870-ben alapították Svédországban. 1992-ben megszűnt az az állami támogatás, amit a látáskorlátozott emberek után kaptak. Ez akkor nagyon nehéz helyzetbe hozta a kisvállalkozást, így az alapító nem látott más kiutat, mint az eladást. Az első komoly vásárló egy kínai üzletember volt, aki az egész gyártást Kínába szerette volna költöztetni. Csupán az Iris Hantverk márkanevet szerette volna továbbra is használni. Richard Sparrenhök és Sara Edhäll, akik akkor már hosszú évek óta dolgoztak az alapítónak, Iris Hantverknek, eldöntötték, megpróbálják újjáéleszteni a márkát és megvenni a vállalkozást. Mindketten kölcsönt vettek fel családi házukra és nekiugrottak. Mindenüket feltették arra, hogy megmentsék a vállalkozást.

„Nem úgy látom magam, mint akinek az a missziója, hogy látásukban korlátozott embereket foglalkoztasson. Inkább úgy, mint aki meghalna azért, hogy megmentsen egy ilyen értékekkel és tradíciókkal rendelkező vállalkozást az utókornak." - mondta Sara.

A mentőcsomag részeként, a gyártás egy részét Észtországba helyezték át. A tervezés Stockholmban zajlik, az olajozáshoz használt lenolaj és fa (tölgy, nyír, bükk) Svédországból származik. Iris Hantverk összes termékét itt éred el.