Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

FANGST Feröer-szigeteki lazac

2.900 Ft (2.283 Ft + ÁFA)

Grillezett Feröer-szigeteki lazac hidegen sajtolt repceolajban. 110g.

Raktárkészlet 1: 23 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Összetevők Lazac (Salmo Salar) (81%), hidegen préselt repceolaj, só. Halászati terület:az Atlanti-óceán északkeleti része (FAO27), a Feröer-szigeteken tenyésztett halból.

KÉSZÍTŐRŐL

A FANGST skandinávul annyit jelent: „fogás” – és ez a márka neve is. Gyökereik a skandináv természetben és gasztronómiában rejlenek. Küldetésükben az őskori „halász-vadász-gyűjtögetők” inspirálják őket, akik a természet adományaiból éltek. 

HALAK:

  • Halaink és kagylóink egy része vadon fogott, életüket a skandináv óceánokban és fjordokban élték le.
  • Más részük ASC tanúsítvánnyal rendelkező farmokról származnak. Az ASC tanúsítvány (Aquaculture Stewardship Council) egy nemzetközi elismerés, amely biztosítja, hogy a halgazdaságok fenntartható módon működnek, minimalizálva a környezeti és társadalmi hatásokat.
  • Bár fogásaik MSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely egy bizonyos szintű fenntarthatóságot garantál, nem állítják, hogy nem hagynak maguk után semmilyen ökológiai lábnyomot.
  • Néhány faj azonban fenntarthatóbb ebből a szempontból, mint mások: A kagylók gyakorlatilag CO2-semlegesek. És az olyan apró halak, mint a skandináv szardíniák („brisling”), mind táplálkozási, mind fenntarthatósági szempontból hozzájárulnak kiegyensúlyozottabb étrendhez. Filozófiájuk az egyensúlyban rejlik. Ezért bátorítanak arra, hogy részesítsük előnyben táplálkozásunkban a kagylókat és az apró halakat is. 

NÖVÉNYEK: 

  • Minden növényi alapanyaguk bio minősítéssel rendelkezik.
  • A konzervjeinkben használt hidegen sajtolt olajat dán és svéd gazdák repcéjéből készítik. 

CSOMAGOLÁS: 

  • A „konzerválás” és „tartósítás” egyik csodálatos előnye, hogy a végtermék nagyon hosszú ideig eltartható szobahőmérsékleten. Ez rendkívül alacsonyra csökkenti az élelmiszer-pazarlás kockázatát, ami egyébként igen jelentős lehet a tengeri ételek és zöldségek esetében. Emellett nincs szükség energiára a konzervek és üvegek hűtéséhez vagy a tartalmuk felmelegítéséhez tálalás előtt.
  • Alumínium dobozaik 100%-ban újrahasznosíthatók. A kartonként FSC tanúsítvánnyal rendelkező kartonból készültek.