Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Kerámia olajkiöntő

16.900 Ft (13.307 Ft + ÁFA)

600ml űrtartalmú, kerámiából készült olaj- és ecetkiöntő igazi parafából készült kiöntővel. Története magában a masszában kezdődik amiből készült. Mai napig az összes kerámiát egy, a gyár közelében fellelt helyi eredetű agyagból készítik, és 1250 °C-os hőmérsékleten égetik, hogy rendkívül tartós, ellenálló formát kapjanak. Az ilyen típusú tüzelésnek vannak más előnyei is: jól tömöríti és lezárja az anyagot, magas szilárdságot ad neki. Mindez megakadályozza a szagok terjedését, és azt, hogy a benne tárolt anyag nyomot hagyjon rajta. Ezek a tulajdonságok teszik igazán alkalmassá élelmiszerek tárolására ezeket a kerámiákat.

MÉRETE: 7 x 24 cm magas. Űrtartalom: 600ml.

Raktárkészlet 1: 13 db raktáron
Szín
Mennyiségdb
Kedvencekhez

KÉSZÍTŐRŐL

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy különleges adottságokkal megáldott völgy Franciaországban, Burgundiában. "Kerámia-völgynek" nevezték el. Európában egyedinek számító homokkő alapú agyagot bányásztak, ami köré idővel közel 40 kerámia manufaktúra létesült. 1875-től kezdve innen látták el Franciaországot és egész Európát szebbnél szebb funkcionális kerámiákkal. A műanyag használatának növekedésével csökkent a kereslet a kerámiák iránt, ami a legtöbb manufaktúrát bezárásra kényszerítette. Egy közülük, 2014-ben új esélyt kapott, amikor egy, akkor marketing- és kommunikációs területen dolgozó szakember megvásárolta a fazekasműhelyt és megkezdte a helyreállítását. Vezetése alatt a társaság újrakezdte a hagyományos kerámiatermékek gyártását, korszerűsítve új színekkel és formákkal.