Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Vaskapu Kert vörösbor, 2021

6.500 Ft (5.118 Ft + ÁFA)

Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készülő bor Galán Géza birtokáról. 60% kékfrankos, 35% cabernet sauvignon & merlot, a maradék 5 %-on pedig kadarka és hárslevelű direkt préselt leve osztozik, egy kis játékosságot és plusz izgalmat adva a bornak. Kézzel bogyózva 12 napig kádban erjesztve, napi kétszer finoman csömöszölve. Mindamellett, hogy igazán játékos, izgalmas és finom bor született, az arculat és címkecsalád tükröz egyfajta vintage hangulatot, mégis friss és laza az egész. Imádjuk ezt a kombinációt. 

Kedvencekhez

KÉSZÍTŐRŐL

Géza életútja meglepő fordulatokon keresztül vezette el őt Mohácsig, melyben egyszerre volt jelen a véletlen, a jókor-jóhelyen és a hosszú évek óta nyitott szemmel járás a bor világában. Felvidéki származású, édesapjának Kürt mellett volt szőlője, s bár ott nem készült bor, de a családban megjelent a vágy a borospince iránt, melyet Géza is megörökölt. Egy busójárásról készített riport alkalmával esett szerelembe ezzel a tájjal, aztán szembejött vele a mohácsiak által csak Vaskapu kastélynak nevezett birtok. Mindent ő és a családja csinál a pincében. Hisz abban, hogy a borok energiáját és eltarthatóságát a preparátumok használata, az alacsony terhelés, a mohácsi szél mellett, az aktív zöldmunka is nagyban meghatározza, s ez utóbbiban szerencsére akad helyi segítség is.
A szőlő feldolgozása egyszerű és sallangtól mentes. A vörösboroknak szánt szőlőt egy hálón lebogyózzák, utána pedig 8-10-14 napig áznak. Egy részük összetörik ezért mondhatjuk, hogy részlegesen szénsavas macerációsan erjesztettek a vörösborok. Valamennyi, nagyjából 10% kocsány visszakerül a kádba, mert az fűszerességet ad a majdani bornak, amit Géza nagyon kedvel.
"Nekem annyira tetszik, hogy van egy nálunk sokkal nagyobb erő, ami végigviszi az erjedést, hogy a természetnek ez a törvénye működik. Én arra törekszem, hogy ne rontsam el a dolgokat, csak megteremtsem a szerintem megfelelő feltételeket, egyszerűen próbálom a dolgokat megfelelő mederben tartani, hogy jó borok szülessenek a pincénkben."