Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona séf kés

45.500 Ft (35.827 Ft + ÁFA)

A jó kés - a kutya mellett:-) - az ember egyik legjobb barátja. Mondják. Mire való a séfkés? Mindenre, vagyis majdnem mindenre, amire a konyhában az ételek előkészítéséhez szükség lehet. Szeletelés, aprítás, ha nagyon ügyesek vagyunk, akkor filézni is lehet vele. Az elegáns rozsdamentes acél penge és a kényelmes puszpáng fogantyú könnyedén vágja nagy darabokra, például görögdinnyét és tököt, de könnyen használható finom fűszernövények aprítására. Mindez pedig az eredményen is meglátszik majd. 

MÉRETE: A penge hossza: 20cm, a kés teljes hossza: 34cm.

MIBŐL KÉSZÜLT: Rozsdamentes acél penge, nyele puszpáng - azaz Buxus sempervirens - örökzöldnek a fája.

Raktárkészlet 1: 2 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A SÉF KÉSEDET?
A fa nyél miatt a kés tisztításánál kerüld a mosogatógép használatát. Kézi mosogatást javaslunk.

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.