Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona konyhabárd

14.900 Ft (11.732 Ft + ÁFA)

Klasszikus, ívelt pengéjű konyhabárd rozsdamentes pengével, szegecselt, tömörített, laminált fa fogantyúval. A fa lapokat epoxigyantával impregnálják, ennek köszönhetően a fa jobban ellenáll a víznek és a normál kopásnak. Igazi nehézsúlyú konyhai segítő elsősorban húsokhoz vagy nagyobb, keményebb zöldségekhez, pl. tökhöz. Katalóniából, a Pallarès vállalkozás műhelyéből, akik az egyetlen életben maradt kés- és szerszámkészítő az egykor kis gyártókkal tarkított városban. A Lluís és Carles Pallarès Canal testvérek által 1917-ben alapított cég immár harmadik generációs családi vállalkozás, 15 fős csapattal.

MÉRETE: Teljes hossza 28cm, ebből a penge 14,5 cm a megerősítéstől a csúcsig. A penge vastagsága 3,6mm.

Raktárkészlet 1: 1 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A KONYHAI BÁRDOT?
A fa nyél miatt a kés tisztításánál kerüljük a mosogatógép használatát. Kézi mosogatást javaslunk és a hosszú vízben áztatást kerüljük.

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.