Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona kenyérvágó kés

12.900 Ft (10.157 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Ez a kenyérvágó kés rozsdamentes acélpengével, fa nyéllel készül. Mindegy, hogy kemény vagy puha héjú a kenyered, ez a fogazott penge mindkettő szeletelésével elbánik. A kések készítője egy családi kisvállalkozás, a spanyol Pallares. 

MÉRETE: A penge hossza: 22cm, a kés teljes hossza: 35,5cm.

KÉSZÜLT: Nyele puszpáng- azaz Buxus sempervirens, örökzöldnek a fája, rozsdamentes acél pengével.

HOL KÉSZÜLT: Spanyolország.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A KENYÉRVÁGÓ KÉSED?
Elsősorban csak kenyér szeletelésére fogod használni, így javasoljuk csak akkor mosd el vízzel, ha nagyon muszáj. A fa nyél miatt a kés tisztításánál kerüld a mosogatógép használatát. Kézi mosogatást javaslunk, kerülve a hosszú vízben áztatást.

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.