Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona asztali kés

7.800 Ft (6.142 Ft + ÁFA)

A karcsúsága és eleganciája fogott meg minket először, vagy használat közben estünk szerelembe? Már nem is emlékszem. A sorrend talán mindegy is. :) Ezt a kést elsősorban asztaltársaságként, étkezéshez ajánljuk. Húsokhoz, zöldségekhez vagy sajtokhoz. Nyele oliva fából, pengéje pedig rozsdamentes acélból.
 

MÉRETE: A penge hossza: 10cm, a kés teljes hossza: 21,5cm.

KÉSZÜLT: Oliva fa nyél, acél penge. Spanyolországban.

Raktárkészlet 1: 6 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A KÉSEDET?
A fa nyél miatt a kés tisztításánál kerüld a mosogatógép használatát. Kézi mosogatást javaslunk és a hosszú vízben áztatást kerüljük, mert a fa nyél károsodhat.

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.