Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágcserép, RUSZTIKUS, szürke

4.500 Ft (3.543 Ft + ÁFA)

Milánóban 1960-ban, amikor Ninetta Mariani tervező megalkotta a 'Julie' névre hallgató virágcserép formát, felkiáltott: „Nem tudtam mást hozzátenni!” Maximálisan egyetértünk vele a mai napig. Ez az elegáns, vonalaival háttérben maradó cserép a növényt tartja fókuszban. 1942 óta működik az a dán családi vállalkozás, akitől ezek a virágcserepek érkeznek hozzánk. A 'Bergs Potter' márka legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium fazekas agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserép formák.

Ez a fazon 4 féle méretben érhető el: kicsi12cm Ø x 10cm magas, közepes: 17cm Ø x 15cm magas, nagy: 21cm Ø x 19cm magas, XL25cm Ø x 23cm magas. Az átmérő minden esetben a cserép felső, legszélesebb pontján mért adat.

 

MÉRETEI
Kicsi: 12cm Ø x 10cm magas. Hozzáillő alátéttel együtt érkezik.

MIBŐL KÉSZÜLT
Agyag. Minden virágcserép alja lyukas, küldünk mellé egy vízálló alátétet.

HOL KÉSZÜLT
Dániában tervezték és toszkán fazekasok készítették. A cserepeket direktben az olasz gyárból kapjuk, ezzel is csökkentve a szállítás karbon lábnyomát.

Raktárkészlet 1: 13 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium olasz agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. Ezekben rejlik az általuk készített virágcserepük szépsége és ereje. A kiváló minőség esetükben azt is jelenti, hogy az agyagot nagyon magas hőmérsékleten égetik, ami olyan erős cserepet eredményez, hogy kertben és lakásban egyaránt használhatóak. Idővel a cserepeik patinát kapnak, ami még szebbé teszik őket, így akár nemzedékeken át élnek majd. A tulajdonosok generációkon át kutatták és a mai napig kutatják a régi, elfeledett virágcserép formákat, amiket európai kulturális örökségünknek tekintenek. Történelmi cserepeket és formákat keltenek újra életre. Beutazták egész Európát, hogy megtalálják a kontinens legjobb agyagát és fazekas régióját. Végül Toszkánában találták meg mindazt, amit kerestek, képzett fazekasok és prémium minőségű agyag, különleges kézi eljárás. Akkor helyezték el a gyártást Olaszországba, míg a tervezés megmaradt Dániában.

Pauza tanácsa

Minden cserép méretben és stílusban hozzá illő tálkával érkezik. Beltéri és kültéri használatra egyaránt ajánljuk. Tökéletes házba, üvegházba és kertbe. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára.

Videó

Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!