Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágcserép, PÁRIZS, szürke

4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA)

Az 1820-as és 1860-as évek között számtalan francia házban lehetett jelen ez a romantikus, Párizst idéző virágcserép. Évekkel ezelőtt, egy Montmartre-i bolhapiacon került felfedezésre a forma, ma pedig már dán tervezők és toszkán fazekasos keltik újra életre ezt az elfeledett formát. 1942 óta működik az a dán családi vállalkozás, akitől ezek a virágcserepek érkeznek hozzánk. A 'Bergs Potter' márka tulajdonosai mai napig a régi, elfeledett történelmi cserépformákat kutatják és keltik életre. Emiatt fedezhetsz fel a cserepekben hagyományos, finom antik stílust. Minden cserép mellé, egy vízálló alátétet küldünk.

Mostantól 4 féle méretből választhatsz: kicsi (Ø12cm), közepes (Ø14cm), nagy (Ø16cm) és XL (Ø18cm) méretben.


MÉRETEI

Kicsi: 12cm Ø x 14cm magas. Az átmérő minden esetben a cserép felső átmérője.

MIBŐL KÉSZÜLT
Kerámia. Anyagában színezett. Minden virágcserép alja lyukas, küldünk mellé egy vízálló alátétet.

HOL KÉSZÜLT
Dániában tervezték és toszkán fazekasok készítették. A cserepeket direktben az olasz gyárból kapjuk, ezzel is csökkentve a szállítás karbon lábnyomát.

Raktárkészlet 1: 9 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium olasz agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. Ezekben rejlik az általuk készített virágcserepük szépsége és ereje. A kiváló minőség esetükben azt is jelenti, hogy az agyagot nagyon magas hőmérsékleten égetik, ami olyan erős cserepet eredményez, hogy kertben és lakásban egyaránt használhatóak. Idővel a cserepeik patinát kapnak, ami még szebbé teszik őket, így akár nemzedékeken át élnek majd. A tulajdonosok generációkon át kutatták és a mai napig kutatják a régi, elfeledett virágcserép formákat, amiket európai kulturális örökségünknek tekintenek. Történelmi cserepeket és formákat keltenek újra életre. Beutazták egész Európát, hogy megtalálják a kontinens legjobb agyagát és fazekas régióját. Végül Toszkánában találták meg mindazt, amit kerestek, képzett fazekasok és prémium minőségű agyag, különleges kézi eljárás. Akkor helyezték el a gyártást Olaszországba, míg a tervezés megmaradt Dániában.

Pauza tanácsa

Minden cserép méretben és stílusban hozzá illő tálkával érkezik. Beltéri és kültéri használatra egyaránt ajánljuk. Tökéletes házba, üvegházba és kertbe. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára.

JAVASOLT TISZTÍTÁS
A cserép felülete idővel szép patinát fog kapni. Tisztításához használd nyugodtan a fekete szappan koncentrátumot, hígított, vagy koncentrált formában. Fújd be vele a cserepeket kívül-belül, hagyd pár percet hatni, majd keféld át alaposan és öblítsd le. A fekete szappan ráadásul nem árt a növényvilágnak, így a kertben, a füvön is tisztíthatod vele bátran. 

Videó

A Bergs Potter nagy gondot fordít annak biztosítására, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Berg Potter soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!