Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágcserép, KOPPENHÁGA, rose

7.900 Ft (6.220 Ft + ÁFA)

KOPPENHÁGA névre hallgató Bergs Potter® terrakotta virágcserepek. Magas ásványi anyag tartalmú olasz agyagból készülnek, vegyszer nélkül. Lassan és magas hőmérsékleten égetik őket, mindez természetes tartósságot és minimális fagyállóságot biztosít a cserépnek. Használhatod beltéren és kültéren is. Ezt a cserépformát egy 1860-ból származó cserépedény ihlette, ami a dán fredensborgi királyi kastélynak volt a lakója. Minden virágcserép alja lyukas és egy vízálló alátéttel együtt érkezik. 5 féle méret közül választhatsz, ahol az átmérő minden esetben a cserép felső részén mért érték, a H pedig a magasság.

MIBŐL KÉSZÜLT: Nagy sűrűségű, magas ásványi anyag tartalmú prémium olasz agyagból. 

Raktárkészlet 1: 8 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A BERGS POTTER terrakotta cserepek népszerűségének számos oka van. A CSEREPEKHEZ FELHASZNÁLT AGYAG MINŐSÉGE AZ EGYIK.
Nagy sűrűségű, magas ásványi anyag tartalmú prémium olasz agyagból készülnek. A kerámia műhely is ide, az agyaglelőhely közelébe települt. Ezért készülnek Olaszországban a cserepek. Mi is innen kapjuk direktben őket. Nem kezelik vegyszerrel a cserepeket. Miért fontos ez a környezeti szempontokon túl? A kemikáliával kezelt cserepek nehezen szabályozzák a viràgföld nedvességtartalmát és a növény gyökerei sem tudnak megfelelően lélegezni. Ezzel szemben a BERGS POTTER cserép lélegzik és hagyja lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.
Egy másik érv a cserepek mellett. A TERMÉSZETES TARTÓSSÁG.
Lassan és magas hőmérsékleten égetik a cserepeket, ami természetes tartósságot és fagyállóságot biztosít az edényeknek. Ha jól vigyázol rájuk, ezek virágcserepek nemzedékről nemzedékre adhatóak tovább.
Végül, de nem utolsó sorban A SZÉPSÉGÜK.
A BERGS POTTER márka egyik fő küldetése a régi, elfeledett európai cserépformákat felkutatása és életrekeltése. Emiatt fedezhetsz fel bennük romantikus, antik stílust. Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. Beltéren és kültéren egyaránt használhatod a cserepeket.
TESZTELD! Az ujjaddal pöccintsd meg a virágcserepet. Ha magas hőmérsékleten égett és jó minőségű agyagból készül, úgy szól mint egy kis harang. A kisebbek mint egy csengő, a nagyobbak mélyebb hangot adnak. Ez a legjobb minőségű terrakotta cserepek bizonyítéka.

Pauza tanácsa

Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

Bergs Potter. Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége az általuk felfedezett prémium olasz agyag és az életre keltett hagyományos cserépformák. A Bergs Potter® nagy gondot fordít arra, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekeznek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter® soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára.

​Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!