Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágcserép, EMILIA

8.500 Ft
7.800 Ft (6.142 Ft + ÁFA)

EMILIA és a római kötél. Mi köze egymásnak ehhez a két szónak? Nos Emiliát, a cserepet, pontosabban a felső részén látható jellegzetes kötél mintát a Római Birodalom ihlette. Ez a cserepeknél is alkalmazott minta 1800 óta létezik. Keletkezése Modena városához, Toszkána Emilia-Romagna régiójához köthető. Bergs Potter® pedig most a saját maga tervezésében keltette életre ezt a mintát és gyártja újra napjainkban, de még mindig a régi technikákkal. 

MÉRETEI
Ø 16cm (felső peremen mért érték). Hozzáillő, vízálló alátéttel együtt érkezik.

MIBŐL KÉSZÜLT
Prémium minőségű olasz agyag. Minden virágcserép alja lyukas, küldünk mellé egy vízálló alátétet.

HOL KÉSZÜLT
Dániában tervezték és toszkán fazekasok készítették. A cserepeket direktben az olasz gyárból kapjuk, ezzel is csökkentve a szállítás karbon lábnyomát.

Kedvencekhez

Pauza tanácsa

Minden cserép méretben és stílusban hozzáillő tálkával érkezik. Beltéri és kültéri használatra egyaránt ajánljuk. Tökéletes házba, üvegházba és kertbe. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára. A cserepek a legjobb minőségű olasz agyagból készülnek, és nagyon magas hőmérsékleten égetik ki őket. Nem adnak hozzá semmilyen kemikáliát, vagy olyan összetevőt ami a környezetre és a bele ültetett növénynek ártana.
Annak teszteléséhez, hogy a terrakotta csereped jó minőségű-e, pöccintsd meg élesen az edény felső karimáját az ujjaival. Ha úgy szól, mint egy harang, akkor magas hőmérsékleten égették és biztos lehetsz a minőségében. A rövid élettartamú, alacsony tüzelésű cserepek tompa csengésűek, könnyen szétmálnak az évek alatt és ha nem cseng, de inkább "kong", akkor valószínűleg repedt is az edény. Ígérjük: a Bergs Potter® virágcserepek hangja csilingelni fog és kiállja majd a próbát.

JAVASOLT TISZTÍTÁS
Idővel a cserepek patinát kapnak, ami még szebbé teszik őket. Nemzedékeken át élnek majd. A patina természetes része a természetes anyagoknak. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg. Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped, ez pedig egyet jelenti, hogy lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni. 
A terrakotta agyag egy porózus anyag, és a víz párologtatása is az apró pici pórusokon keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel. Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen.
Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

A Bergs Potter® nagy gondot fordít arra, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter® soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!