Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágcserép, ELIZABETH, rózsa, 21cm

14.500 Ft (11.417 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Mostantól 'rose' színben is elérhető ERZSÉBET névre hallgató cserepünk, ami egyfajta tisztelgésként készült minden nő, a mindennapok királynői előtt. Azoknak, akik büszkén, kecsesen és erős nőként vitorláznak, ha kell a szembeszélben is. Gótikus ívek díszítik az oldalait, mintája a korona formavilágát hozza vissza. Minden cserép méretben hozzáillő, vízálló alátéttel rendelkezik, így bátran teheted fa felületre is. 'ELIZABETH' 'rose' változata mostantól 3 féle méretben kapható a Pauzánál.
 

MÉRETEI
Ø 21cm (felső peremen mért érték), magassága: 20cm. Hozzáillő, vízálló alátéttel együtt érkezik.

MIBŐL KÉSZÜLT
Prémium minőségű olasz agyag. Minden virágcserép alja lyukas, küldünk mellé egy vízálló alátétet.

HOL KÉSZÜLT
Dániában tervezték és toszkán fazekasok készítették. A cserepeket direktben az olasz gyárból kapjuk, ezzel is csökkentve a szállítás karbon lábnyomát.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Minden cserép méretben és stílusban hozzáillő tálkával érkezik. Beltéri és kültéri használatra egyaránt ajánljuk. Tökéletes házba, üvegházba és kertbe. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára. A cserepek a legjobb minőségű olasz agyagból készülnek, és nagyon magas hőmérsékleten égetik ki őket. Nem adnak hozzá semmilyen kemikáliát, vagy olyan összetevőt ami a környezetre és a bele ültetett növénynek ártana. Annak teszteléséhez, hogy a terrakotta csereped jó minőségű-e, pöccintsd meg élesen az edény felső karimáját az ujjaival. Ha úgy szól, mint egy harang, akkor magas hőmérsékleten égették és biztos lehetsz a minőségében. A rövid élettartamú, alacsony tüzelésű cserepek tompa csengésűek, könnyen szétmálnak az évek alatt és ha nem cseng, de inkább "kong", akkor valószínűleg repedt is az edény. Ígérjük, a Bergs Potter® virágcserepek hangja csilingelni fog és kiállja majd a próbát.

Pauza tanácsa

Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium olasz agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. A Bergs Potter® nagy gondot fordít arra, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekeznek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter® soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára.

​Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!