Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona sövényvágó

13.900 Ft (10.945 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Pallares Solsona sövényvágó cserjék és sövények és cserjék formázásához. A pengén lévő állítható csapnak köszönhetően könnyen tisztítható és élezhető. Kiváló minőségű szénacélból készült, ami keményebb, mint a rozsdamentes acél, és tovább tartja élét, mielőtt élesíteni kellene. A metszőollók készítője egy spanyol családi kisvállalkozás. Nyele bükkfa.

MÉRETE: 30cm.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

A METSZŐOLLÓ JAVASOLT TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA:

  • A szénacél penge idővel patinálódni fog. Azért, hogy elkerüld a felületi rozsdásodást, érdemes minden használat után szárazra és tisztára törölni.
  • Évente egyszer, a tél beállta előtt érdemes beolajozni a pengét. 
  • Ne áztasd vízben, és soha ne tedd mosogatógépbe.
  • Rozsdaréteg tűnik fel rajta, ami zavar? Tisztítsd meg valamilyen csiszolóanyaggal (pl. smirglipapír), aztán kend be olajjal, így megelőzve az újbóli rozsdásodást.

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.