Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágtál, KOPPENHÁGA

18.900 Ft (14.882 Ft + ÁFA)

Alacsony peremű Bergs Potter virágtál hagymás növényeknek, fűszernövényeknek és egyéb kreatív virágtársításoknak, akár adventi koszorúnak. A dupla soros csipkés minta már ismerős lehet sokatoknak, hiszen ez a legnépszerűbb, Koppenhága névre hallgató Bergs Potter cserepek egyik ismertetője. Egy 1860-ban készült, dán királyi kastélyban talált edény ihletette. 2 féle méret közül választhatsz. 

MÉRETEI: Ø 25cm, magasság: 12cm. 

KÉSZÜLT: Prémium fazekas agyag. Minden virágcserép alja lyukas. Vízálló alátéttel együtt érkezik.

HOL KÉSZÜLT: Dániában tervezték és toszkán fazekasok készítették.

Raktárkészlet 1: 3 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Ez a dán kisvállalkozás 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. Családi vállalkozásuk legnagyobb büszkesége az általunk felfedezett prémium olasz agyag, valamint az általuk új életre keltett hagyományos cserépformák. Generációkon át kutatták, és még ma is kutatják az elfeledett virágcserép formákat, melyeket Európa kulturális örökségének tekintenek. Történelmi cserepeket és formákat varázsolunk újjá. Egész Európát bejárták annak érdekében, hogy megtalálják a kontinens legjobb agyagát és fazekas régióját. Végül Toszkánában leltek rá mindarra, amit kerestek. Képzett fazekasok, prémium minőségű agyag és egyedi kézi eljárás. A gyártást Olaszországba helyezték át, míg a tervezés Dániában maradt. Kiemelkedő minőségüknek köszönhetően az agyagot nagyon magas hőmérsékleten égetik, ami olyan erős cserepeket eredményez, melyeket kertben és lakásban egyaránt használhatunk. Az idő múlásával cserepeik patinát kapnak, még szebbé téve őket, így hosszú éveken át meghatározó részei lehetnek a lakberendezésnek és akár nemzedékeken át is megőrizhetik szépségüket.

Pauza tanácsa

Mint minden természetes anyag, idővel ezek az agyagcserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

A Bergs Potter nagy gondot fordít annak biztosítására, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!