Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágtál, KOPPENHÁGA

19.500 Ft (15.354 Ft + ÁFA)

Alacsony peremű széles virágos tál hagymás növényeknek, fűszernövényeknek és egyéb kreatív virágtársításoknak. A dupla soros csipkés minta már ismerős lehet, hiszen az a legnépszerűbb, Koppenhága névre hallgató Bergs Potter cserepek ismertetője. Egy 1860-ban készült, dán királyi kastélyban talált edény ihletette. Magas ásványi anyag tartalmú olasz agyagból készülnek, vegyszer nélkül. Lassan és magas hőmérsékleten égetik őket, mindez természetes tartósságot és minimális fagyállóságot biztosít a cserépnek. 

MIBŐL KÉSZÜLT: Prémium fazekas agyag. Minden virágcserép alja lyukas és egy vízálló alátéttel érkezik.

Raktárkészlet 1: 1 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A BERGS POTTER terrakotta cserepek népszerűségének számos oka van. A CSEREPEKHEZ FELHASZNÁLT AGYAG MINŐSÉGE AZ EGYIK.
Nagy sűrűségű, magas ásványi anyag tartalmú prémium olasz agyagból készülnek. A kerámia műhely is ide, az agyaglelőhely közelébe települt. Ezért készülnek Olaszországban a cserepek. Mi is innen kapjuk direktben őket. Nem kezelik vegyszerrel a cserepeket. Miért fontos ez a környezeti szempontokon túl? A kemikáliával kezelt cserepek nehezen szabályozzák a viràgföld nedvességtartalmát és a növény gyökerei sem tudnak megfelelően lélegezni. Ezzel szemben a BERGS POTTER cserép lélegzik és hagyja lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.
Egy másik érv a cserepek mellett. A TERMÉSZETES TARTÓSSÁG.
Lassan és magas hőmérsékleten égetik a cserepeket, ami természetes tartósságot és fagyállóságot biztosít az edényeknek. Ha jól vigyázol rájuk, ezek virágcserepek nemzedékről nemzedékre adhatóak tovább.
Végül, de nem utolsó sorban A SZÉPSÉGÜK.
A BERGS POTTER márka egyik fő küldetése a régi, elfeledett európai cserépformákat felkutatása és életrekeltése. Emiatt fedezhetsz fel bennük romantikus, antik stílust. Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. Beltéren és kültéren egyaránt használhatod a cserepeket.
TESZTELD! Az ujjaddal pöccintsd meg a virágcserepet. Ha magas hőmérsékleten égett és jó minőségű agyagból készül, úgy szól mint egy kis harang. A kisebbek mint egy csengő, a nagyobbak mélyebb hangot adnak. Ez a legjobb minőségű terrakotta cserepek bizonyítéka.

Pauza tanácsa

Mint minden természetes anyag, idővel ezek az agyagcserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

A Bergs Potter nagy gondot fordít annak biztosítására, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!