Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágvíz, levendulavíz

2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)

A nagy kedvenc. A mindennapi arcápolás egyik leginkább kedvelt virágvize. Tonizálja, selymesíti és megnyugtatja az arcbőrt. Érzékeny, problémás vagy zsíros bőr esetén is alkalmazható és hatásos, így ha ajándékba szánod, nem tudsz vele mellényúlni. Napégés után a bőr hűsítésére, gyulladások csökkentésére, sebgyógyulásra, vágásokra, csípésekre, pattanások fertőtlenítésére. Használhatod az ágyneműd, vagy épp a ruházatod illatosításához. Egyszerűen csak öntsd bele a gőzölős vasalóba, vagy permetezd közvetlenül az ágyneműre, és élvezd a mennyei, nyugtató illatát! A hidrolátum egy magyar mikro vállalkozástól érkezik, Szomód környékéről. A gyógynövényes kert megművelésétől kezdve, egészen az olajok lepárlásáig minden, Nóri a gyógyszerész és Józsi, a kertészmérnök szakmájának és alázatos kétkezi munkájának közös nevezője.  

Kétféle méretben: 100ml és 500ml

MÉRETEI
100ml. 

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű levendulából. Kisbabáknál is használható a kipirosodott bőrterületeken.

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Raktárkészlet 1: 15 db raktáron
Kiszerelés
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

TESTPERMET ÉS ARCPERMET: A levendula hegesítő, gyulladásgátló tulajdonsága évszázadok óta ismert. Kitisztítja, selymesíti és megnyugtatja az irritált bőrt. Tartalmazza azokat a hatóanyagokat, amit a levendula illóolaj, de sokkal gyengédebbek a bőrhöz, így közvetlenül is felviheted a bőrre, nem okoz irritációt. Érzékeny, problémás vagy zsíros bőr esetén, kisbabák kipirosodott bőrére is használhatod. Napégés után a bőr hűsítésére, gyulladások csökkentésére, sebgyógyulásra, vágásokra, csípésekre, pattanások fertőtlenítésére. Arctisztítás után sminkelés előtt tonizálásra, frissítésre. A hidrolátum nagyon gyengéden tonizálja, hidratálja az érzékeny bőrt is. Közvetlenül fújhatod a bőrre, bármilyen spray-s adagolófej segítségével. Vagy öntsd a kezedbe vagy egy vatta korongra és töröld át a kívánt felületet. 

ALVÁS: lefekvés előtt előtt fújd be a párnádat. Stresszoldó és nyugtató.

VASALÁS: Mivel a levendulavíz desztillált, így használhatod gőzölős vasalóba is. Egyszerűen csak öntsd bele a vasaló tartályába, vagy permetezd közvetlenül az ágyneműre, és élvezze a mennyei, nyugtató illatát! Használhatod hígítatlanul is, vagy hígíthatod desztillált vízzel.

TAKARÍTÁS: Házi készítési takarítószereidhez adva, annak fertőtlenítő, baktériumölő hatását és természetesen az illatát is javítani tudod. Pl. a feketeszappanhoz keverve.

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező olaj tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve az olajat készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A biotermesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.