Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Levendulavíz, 500ml

3.950 Ft (3.110 Ft + ÁFA)

A levendula illóolaj készítésénél keletkezett, tiszta növényi víz. Használhatod az ágyneműd, ruházatod illatosításához, vagy épp arcpermetként. Egyszerűen csak öntsd bele a gőzölős vasalóba, vagy permetezd közvetlenül az ágyneműre, és élvezze a mennyei, nyugtató illatát! A hidrolátum egy magyar mikro vállalkozástól érkezik, Szomód környékéről. A gyógynövényes kert megművelésétől kezdve, egészen az olajok lepárlásáig minden, Nóri a gyógyszerész és Józsi, a kertészmérnök szakmájának és alázatos kétkezi munkájának közös nevezője.  
 

MÉRETEI
500ml. 

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű levendulából. Kisbabáknál is használható a kipirosodott bőrterületeken.

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Raktárkészlet 1: 8 db raktáron
Kiszerelés
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

TESTPERMET ÉS ARCPERMET: A levendula hegesítő, gyulladásgátló tulajdonsága évszázadok óta ismert. Kitisztítja, selymesíti és megnyugtatja az irritált bőrt. Tartalmazza azokat a hatóanyagokat, amit a levendula illóolaj, de sokkal gyengédebbek a bőrhöz, így közvetlenül is felviheted a bőrre, nem okoz irritációt. Érzékeny, problémás vagy zsíros bőr esetén, kisbabák kipirosodott bőrére is használhatod. Napégés után a bőr hűsítésére, gyulladások csökkentésére, sebgyógyulásra, vágásokra, csípésekre, pattanások fertőtlenítésére. Arctisztítás után sminkelés előtt tonizálásra, frissítésre. A hidrolátum nagyon gyengéden tonizálja, hidratálja az érzékeny bőrt is. Közvetlenül fújhatod a bőrre, bármilyen spray-s adagolófej segítségével. Vagy öntsd a kezedbe vagy egy vatta korongra és töröld át a kívánt felületet. 

ALVÁS: lefekvés előtt előtt fújd be a párnádat. Stresszoldó és nyugtató.

VASALÁS: Mivel a levendulavíz desztillált, így használhatod gőzölős vasalóba is. Egyszerűen csak öntsd bele a vasaló tartályába, vagy permetezd közvetlenül az ágyneműre, és élvezze a mennyei, nyugtató illatát! Használhatod hígítatlanul is, vagy hígíthatod desztillált vízzel.

TAKARÍTÁS: Házi készítési takarítószereidhez adva, annak fertőtlenítő, baktériumölő hatását és természetesen az illatát is javítani tudod. Pl. a feketeszappanhoz keverve.

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező olaj tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve az olajat készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A biotermesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.