Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Illóolaj, angol levendula

2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

A legsokoldalúbb és talán épp ettől a legnépszerűbb illóolaj a levendula. Alvás előtt, fürdővízhez adva, gőzöléssel inhalálva, sebekre, húzódásokra, masszírozáshoz, levegő frissítéshez vagy akár takarításhoz is használhatod. Lentebb, a 'Pauza tanácsai' résznél azt is elmeséljük, hogyan. A Pauza kínálatában kétfajta levendula olaja érhető el: angol levendula (Lavandula intermedia) és a francia (Lavandula angustifolia) levendula. Előbbi illata klasszikus, erősebb, míg a francia parfümösebb, "nőiesebb" illatot áraszt. Egyetlen cseppje mögött sok-sok kilogrammnyi növény termesztése áll, így nagy hangsúlyt helyeztünk arra, honnan érkeznek, ki és milyen módszerrel készíti őket. Választásunk egy magyar mikro vállalkozásra esett, Szomód környékéről. A gyógynövényes kert megművelésétől kezdve, egészen az olajok lepárlásáig minden, Nóri a gyógyszerész és Józsi, a kertészmérnök szakmájának és alázatos kétkezi munkájának közös nevezője.  
 

MÉRETEI
10ml. Angol levendula, Lavandula X Intermedia.

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű angol fajtájú levendulából. 

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

EGYSZERŰ BELÉGZÉS: 1-2 csepp olajat cseppents a tenyeredbe, dörzsöld össze őket és néhányszor mélyen lélegezd be!

ALVÁS: lefekvés előtt, tegyél 1-2 cseppet a párnádra. Arra a helyre, ahol az orrod közvetlenül belélegezheti az illatot. Ha komolyabb alvásproblémákkal küzdesz, kombináld a cseppentést légzésgyakorlatokkal. Ehhez először is tegyél 1-2 csepp olajat a tenyeredbe, és dörzsöld össze! Feküdj le és csukd be a szemed! Szippants bele mélyen az illattal megtöltött tenyeredbe. Lélegezz annyira mélyeket, hogy a mellkas és az alhas felemelkedjen. Vedd el a tenyered a szádtól, közben lassan fújd ki a levegőt a szádon keresztül. Ismételd meg legalább háromszor a műveletet, közben pedig fókuszálj a légzésre és semmi másra. 

FÜRDŐ: Adj 5 cseppet a fürdőkád vízéhez, merülj el a vízben, csukd be a szemed és lélegezz mélyeket az így felszabaduló illatfelhőből!

GŐZÖLÉS ÉS 'GYÓGYÍTÁS': Ideális zúzódások, sebek, megfázás, izomfájdalmak és bőrproblémák (pl. aknés, pattanásos, ekcémás, gyulladt bőr) esetén. Adj 10 cseppet 100 ml meleg vízhez! Áztass be egy tiszta ruhát az így kapott egyvelegbe és tekerd be vele a kezelni kívánt területet! Az arcgőzöléshez/inhaláláshoz adj 5 cseppet egy tál forró vízhez, fedd le a fejed egy törölközővel és a törölközővel együtt hajolj a víz fölé!

MASSZÁZSOK: Masszírozásnál mindig használj valamilyen hordozó olajat! Az arány 3%, vagyis körülbelül 6 csepp / 10 ml hordozó. A hordozó olaj bármi lehet. Akár a legegyszerűbb, otthon használt napraforgó olaj, olívaolaj, vagy kókuszolaj. 12 éven aluli gyermekek esetében fele ennyi csepp alkalmazása javasolt.

LEVEGŐ FRISSÍTÉS: Az olajok szinte mindegyike természetes levegőfrissítőként is használható belső terekben. A levendula olajat elsősorban akkor használd erre a célra, ha a pihentető hangulat a cél otthon. Felnőttek számára adj 1-3 cseppet egy diffúzorba vagy párologtató vízébe! 2 évesnél idősebb gyermekek esetében mehet 1-3 cseppet, viszont 2 éven aluli gyerekeknél még nem javasolt a használata.

TAKARÍTÁS: Házi készítési takarítószereidhez adva, annak fertőtlenítő, baktériumölő hatását és természetesen az illatát is javítani tudod. Pl. a feketeszappanhoz keverve.

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező olaj tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve az olajat készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A biotermesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.