Termék jellemzők
ÖSSZETEVŐ (INCI) LISTA | Sodium olivate, Aqua, sodium laurelate, glycerin, sodium chloride, sodium hydroxide. |
Az előállításához felhasznált olajok minősége adja kivételes tulajdonságait. A babérolaj különösen jól ismert tisztító, pórusösszehúzó és fertőtlenítő tulajdonságairól. A mellé adagolt olívaolaj pedig hidratálja és táplálja a bőrt. | MILYEN A SZAPPAN ILLATA? |
Nehéz írásban, online átadni, de mégis teszünk egy próbát. A szappan mai napig egy több ezer éves receptúra és folyamat szerint készül. A szintetikus illatanyagok és hozzáadott aromák előtti időkből jön. Emiatt az illata is ilyen. Ősi, nagyon natúr. Az olívaolaj és a babérolaj közül a babérolaj illata dominál rajta. | |
Ha van lehetőséged, első használat előtt látogass el hozzánk az üzletbe, ahol meg tudod illatozni a szappant. Címünk Budapest, 1052, Vitkovics utca 7. |
Pauza tanácsa
Utazásnál szeretnéd magaddal vinni? Ehhez ezt sűrű szövésű, maradék anyagból készült szappanzsákot ajánljuk. Fürdőkefével vagy masszírozó, hámlasztó kesztyűvel alkalmazva még külön bőrradírra sem lesz szükséged.
KÉSZÍTŐRŐL
A szappan Szíriában készül egy helyi szappankészítő kézműves manufaktúrával, a francia Marius Fabre márka gondozásában és minőségellenőrzése mellett, aki az aleppói szappankészítő manufaktúrák tradíciójának és szakértelmének védelme érdekében mai napig Aleppoban készítteti a szappant. A szappanok eredetigazoló tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ezt jelöli a szappanba belenyomott bélyeg nyoma is. A tradicionális Aleppo szappankészítési folyamat szerint a szappan olívaolajjal és babér növény bogyóolajával készül, tiszta növényi alapanyagokból, hagyományos szappankészítési folyamatokkal, amely az összetevők és a növényi olajok üstben való főzéséből áll. Ugyanaz, mint a Marseille szappan esetében, a szappanpasztát padlóformákba öntik, simítják és hagyják megszáradni, mielőtt feldarabolják. A vágást követően az Aleppo szappant árnyékban tárolják, és a csomagolás előtt legalább 9 hónapig hagyják száradni.