Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pemetefű cukorka

1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)

Íze és hatása miatt generációk óta ismert és közkedvelt az orvosi pemetefű cukorka. Hurutoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. A cukorka az alábbi gyógynövényeket tartalmazza: pemetefű, kamilla, lándzsás útifű, kőhárs és szagosmüge. Fém dobozban érkezik 90 gramm töltetlen keménycukorka.

Raktárkészlet 1: 56 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Az alábbi gyógynövények kivonatait tartalmazza
Orvosi pemetefű - Hurutoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. 
Kamilla - Kivonata enyhíti az ideges nyugtalanságot, az emésztési panaszokat, kedvezően hat a hurutos, fekélyes betegekre. Allergiás panaszok megelőzésére, baktérium-, vírus- és gombafertőzésekre, fekélyekre jó. Serkenti a májsejtek regenerációját.
Lándzsás útifű - Köptető, köhögéscsillapító hatású.
Kőhárs - Virágkivonata serkenti az emésztést, oldja az ideges feszültséget, csökkenti a vérnyomást, elűzi az álmatlanságot, gátolja az érelmeszesedést. Izzasztó hatású, ezért kitűnően alkalmazható megfázás, influenza, fejfájás kezelésére.
Szagosmüge - Kellemes, jellegzetes ízt, illatot, aromát biztosítanak a cukorkának.

KÉSZÍTŐRŐL

A gyógycukrok virágzása a 20.század első felében kezdődött. Ebben az időben még a patikusok voltak az urak, nem a gyárak, ekkor ugyanis a globális gyógyszeripar még meg sem született. Magyarország egyik ilyen ikonikus szakembere Réthy Béla volt, akit terméke, a pemetefű cukorka tett híressé. 1884-ben kitüntetéssel diplomázott az egyetemen: a megszeretett labormunkát folytatva megszületett a legendás pemetefű cukorka, A családi vállalkozás egyre sikeresebb lett: a harmincas évekre a Réthyek már nem csak egy laboratóriummal, hanem egy kicsi, jól szervezett gyárral is rendelkeztek Békéscsabán.A Réthy-üzemet nem kímélte az államosítás. A Kőbányai Cukorkagyár Nemzeti Vállalathoz került: a pemetefű cukorka receptje azonban a családé maradt. Nem adták ki – egyes források szerint az eredeti esszencia máig ismeretlen. Amikor nagyjából húsz éve visszatért a termék, Rezsu János, az érdi édességkészítő ügyvezetője az utolsó gyártóüzem alkalmazottait kereste meg, hogy a készítési metódust rekonstruálhassa.