Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pemetefű cukorka

1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Íze és hatása miatt generációk óta ismert és közkedvelt az orvosi pemetefű cukorka. Hurutoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. A cukorka az alábbi gyógynövényeket tartalmazza: pemetefű, kamilla, lándzsás útifű, kőhárs és szagosmüge. Fém dobozban érkezik 90 gramm töltetlen keménycukorka.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Az alábbi gyógynövények kivonatait tartalmazza
Orvosi pemetefű - Hurutoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. 
Kamilla - Kivonata enyhíti az ideges nyugtalanságot, az emésztési panaszokat, kedvezően hat a hurutos, fekélyes betegekre. Allergiás panaszok megelőzésére, baktérium-, vírus- és gombafertőzésekre, fekélyekre jó. Serkenti a májsejtek regenerációját.
Lándzsás útifű - Köptető, köhögéscsillapító hatású.
Kőhárs - Virágkivonata serkenti az emésztést, oldja az ideges feszültséget, csökkenti a vérnyomást, elűzi az álmatlanságot, gátolja az érelmeszesedést. Izzasztó hatású, ezért kitűnően alkalmazható megfázás, influenza, fejfájás kezelésére.
Szagosmüge - Kellemes, jellegzetes ízt, illatot, aromát biztosítanak a cukorkának.

KÉSZÍTŐRŐL

A gyógycukrok virágzása a 20.század első felében kezdődött. Ebben az időben még a patikusok voltak az urak, nem a gyárak, ekkor ugyanis a globális gyógyszeripar még meg sem született. Magyarország egyik ilyen ikonikus szakembere Réthy Béla volt, akit terméke, a pemetefű cukorka tett híressé. 1884-ben kitüntetéssel diplomázott az egyetemen: a megszeretett labormunkát folytatva megszületett a legendás pemetefű cukorka, A családi vállalkozás egyre sikeresebb lett: a harmincas évekre a Réthyek már nem csak egy laboratóriummal, hanem egy kicsi, jól szervezett gyárral is rendelkeztek Békéscsabán.A Réthy-üzemet nem kímélte az államosítás. A Kőbányai Cukorkagyár Nemzeti Vállalathoz került: a pemetefű cukorka receptje azonban a családé maradt. Nem adták ki – egyes források szerint az eredeti esszencia máig ismeretlen. Amikor nagyjából húsz éve visszatért a termék, Rezsu János, az érdi édességkészítő ügyvezetője az utolsó gyártóüzem alkalmazottait kereste meg, hogy a készítési metódust rekonstruálhassa.