Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Virágvíz zsálya, 100ml

2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)

Orvosi zsálya aromavíz, az érett bőr regenerálására alkalmazható. Erős bőrfeszesítő, sejtregeneráló és összehúzó hatású. Férfiak számára természetes alternatívát nyújt borotválkozás utáni after shave-ként, mivel fertőtlenítő, tonizáló és hidratáló hatású. A kozmetikusok bőrfeszesítő hatása miatt ráncos, érett bőre ajánlják, illetve a kombinált zsíros bőr tonizálására használják. Magas vérnyomás és a várandósság első harmadában használata kerülendő! Szájvízként is alkalmazhatjuk, hagyományosan jó fogínygyulladás kezelésére. A zsályavíz jól alkalmazható köhögés és felső légúti megbetegedések esetén. Kiegyensúlyozza az emésztést, csökkenti az éhségérzetet. Nyirokrendszerre pozitívan ható, vízhajtó tulajdonságai miatt ajánlják még a női hormonrendszer kiegyensúlyozására is - puffadásra, görcsökre, PMS-re.
 

MÉRETEI
100ml.

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű zsályából. 

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Menny.:db

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

TESTPERMET ÉS ARCPERMET: Alkalmazd tonikként, közvetlenül a bőrre fújva vagy krémbe, gélbe, pakolásba keverve. Ránctalanító (napozás előtt és után bőrre permetezni). 

SZÁJVÍZ: Szájvízként kakukkfű vízzel keverve hagyományosan jó fogínygyulladás kezelésére. Fogmosás után öblögess vele, reggel és este.

GARGALIZÁLVA:  Gargalizálóként is alkalmazható nátha, köhögés, torokfájás esetén.

BELSŐLEG: Ha nem kedveled a zsályatea ízét, akkor napi 2x1 evőkanál zsályavizet keverj el folyadékban és úgy idd meg. Kúraszerűen alkalmazd, pár hétig.  

 

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező virágvíz tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve a hidrolátumot készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A biotermesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.

Kapcsolódó termékek

NATÚRKOZMETIKUMOK
3.350 Ft (2.638 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)