Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Virágcserép, ELIZABETH, 16cm

6.950 Ft (5.472 Ft + ÁFA)

ERZSÉBET: A lenyűgöző tekintély és a megfontoltság királynője. A nő, aki fél évszázada ül a trónon és aki a legnagyobb viharokban is megállja a helyét. Az 'ELIZABETH' névre hallgató cserép egyfajta tisztelgésként készült minden nő, a mindennapok királynői előtt. Akik büszkén, kecsesen és erős nőként vitorláznak, ha kell a szembeszélben is. Gótikus ívek díszítik az oldalait, mintája a korona formavilágát hozza vissza. Minden cserép méretben hozzáillő, vízálló alátéttel rendelkezik, így bátran teheted fa felületre is. 'ELIZABETH' mostantól 5 féle méretben, anyagában színezett szürke változatban kapható a Pauzánál.  

MÉRETEI
Ø 16cm (felső peremen mért érték), magasság: 16cm. Hozzáillő alátéttel együtt érkezik.

MIBŐL KÉSZÜLT
Prémium minőségű olasz agyag. Minden virágcserép alja lyukas, küldünk mellé egy vízálló alátétet.

HOL KÉSZÜLT
Dániában tervezték és toszkán fazekasok készítették. A cserepeket direktben az olasz gyárból kapjuk, ezzel is csökkentve a szállítás karbon lábnyomát.

Méret
Menny.:db

Termék jellemzők

Minden cserép méretben és stílusban hozzáillő tálkával érkezik. Beltéri és kültéri használatra egyaránt ajánljuk. Tökéletes házba, üvegházba és kertbe. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára. A cserepek a legjobb minőségű olasz agyagból készülnek, és nagyon magas hőmérsékleten égetik ki őket. Nem adnak hozzá semmilyen kemikáliát, vagy olyan összetevőt ami a környezetre és a bele ültetett növénynek ártana. Annak teszteléséhez, hogy a terrakotta csereped jó minőségű-e, pöccintsd meg élesen az edény felső karimáját az ujjaival. Ha úgy szól, mint egy harang, akkor magas hőmérsékleten égették és biztos lehetsz a minőségében. A rövid élettartamú, alacsony tüzelésű cserepek tompa csengésűek, könnyen szétmálnak az évek alatt és ha nem cseng, de inkább "kong", akkor valószínűleg repedt is az edény. Ígérjük, a Bergs Potter® virágcserepek hangja csilingelni fog és kiállja majd a próbát.

Pauza tanácsa

Mint minden természetes anyag, idővel a cserepek is patinát kapnak majd. Ez nem befolyásolja a csereped élettartamát, sőt talán még szebb is lesz tőle. A színváltozás a virágföld és a locsolóvíz só- és ásványi anyag tartalmától indul meg.

Mikor először meglocsolod majd bele ültetett virágodat, a víztől színt fog váltani a csereped. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a cserép lélegzik és hagyja majd lélegezni a növényed gyökerét is. Engedi nem csak nedvességhez, de levegőhöz is jutni.

A terrakotta egy porózus anyag. A víz párologtatása is az apró pici pórusain keresztül történik, ezáltal a gyökerek hőmérsékletének szabályozásában is közvetlenül szerepet játszik. Az anyag szinte együtt él a növény gyökereivel.

Ha az első használatba vétel előtt alaposan beáztatod az edényt, azzal ezt a folyamatot segíted elő és a patina is picit egyenletesebben jelenik majd meg a felületen. 

Két átültetés között vízzel és egy sima kefével keféld át a cserepedet kívül és belül. Szintetikus tisztítószert ne használj, cserébe a fekete szappan pasztát bátran bevetheted a cserepeid tisztogatásához.

Videó

Ez a dán kisvállalkozás, 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium olasz agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. A Bergs Potter® nagy gondot fordít arra, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekeznek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Bergs Potter® soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára.

​Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!

 

 

Kapcsolódó termékek

OTTHON
4.900 Ft -tól (3.858 Ft + ÁFA)
OTTHON
4.600 Ft -tól (3.622 Ft + ÁFA)
OTTHON
4.900 Ft -tól (3.858 Ft + ÁFA)