Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

itthon® váza, L

15.990 Ft (12.591 Ft + ÁFA)

Adri és Bálint kézzel készült váza sorozatának legnagyobb méretű darabja. A kerámiák korongozással készülnek, melyet több, gondosan felügyelt szakasz követ. Száradás, majd az első égetés után a vázák belsejét átlátszó mázzal vonják be, míg a külsejüket részlegesen a folyékony mázba merítik. Ezután újra a kemencébe helyezik, mellyel a máz és a tárgy elnyeri végső formáját. A fényes és natúr felületek közötti finom határvonal tehát a merítés eredménye.

A vázák három méretben és különböző formákban készülnek, melyeket hagyományos fazekas zöld vagy transzparens máz fed. Válassz ki egyet, vagy kombináld a színeket egy harmonikus csoporthoz.
 

MÉRETEI
Magasság: 38cm.

MIBŐL KÉSZÜLT
Fazekas agyag.

HOL KÉSZÜLT
Vajdaságban, egy kis hazai vállalkozásnak hála, nevük itthon. Olvass róluk bővebben az 'Készítőink' menü alatt!

Kedvencekhez

Termékjellemzők

Adri és Bálint, ezeknek a tárgyaknak a megálmodója formatervezők. Ketten egy olyan vállalkozásban egyesültek, ahol a tárgyak átláthatóságára és arra törekednek, hogy azok a környéken fellelhető természetes alapanyagok felhasználásával készüljenek. Ilyenek a helyben kivágott gyümölcsfák, a saját termesztésű fűzfavessző és a fazekas agyag, ami évszázadok óta a különböző konyhai edények jól bevált alapanyaga. De nem csak így próbálják lerövidíteni és ezzel fenntarthatóbbá tenni tárgyaik ellátási láncát. A vajdasági Ada környékének hagyományaira, értékeire és szaktudására alapoznak és dolgoznak közösen különböző mesteremberekkel, biztosítva ezzel a mesterségek fennmaradását és erősítve bennük a megbecsülést. Miért pont Ada? Bálint itt született. A környékről jelentős az elvándorlás mértéke, mely Bálint elmesélése szerint nagyban meghatározza a közhangulatot. Adrival közös mélyen hisznek abban, hogy vállalkozásukon keresztül pozitív változásokat tudnak elindítani. A Vajdaság kézműves és kisipari hagyományaira támaszkodva szeretnék szélesíteni az ott élő mesteremberek lehetőségeit.