Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

itthon® váza, M

9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)

Adri és Bálint kézzel készült váza sorozatának közepes méretű darabja. A kerámiák korongozással készülnek, melyet több, gondosan felügyelt szakasz követ. Száradás, majd az első égetés után a vázák belsejét átlátszó mázzal vonják be, míg a külsejüket részlegesen a folyékony mázba merítik. Ezután újra a kemencébe helyezik, mellyel a máz és a tárgy elnyeri végső formáját. A fényes és natúr felületek közötti finom határvonal tehát a merítés eredménye.

A vázák három méretben és különböző formákban készülnek, melyeket hagyományos fazekas zöld vagy transzparens máz fed. Válassz ki egyet, vagy kombináld a színeket egy harmonikus csoporthoz. A vázák teljesen kézzel készülnek. Nincs belőlük két teljesen egyforma darab, ezért előfordulhat, hogy a képen lévő formától egy picit eltérnek.
 

MÉRETEI
28cm.

MIBŐL KÉSZÜLT
Fazekas agyag, zöld mázzal.

HOL KÉSZÜLT
Vajdaságban, egy kis hazai vállalkozásnak hála, nevük itthon. Olvass róluk bővebben az 'Készítőink' menü alatt!

Szín
Menny.:db

Termékjellemzők

Adri és Bálint, ezeknek a tárgyaknak a megálmodója formatervezők. Ketten egy olyan vállalkozásban egyesültek, ahol a tárgyak átláthatóságára és arra törekednek, hogy azok a környéken fellelhető természetes alapanyagok felhasználásával készüljenek. Ilyenek a helyben kivágott gyümölcsfák, a saját termesztésű fűzfavessző és a fazekas agyag, ami évszázadok óta a különböző konyhai edények jól bevált alapanyaga. De nem csak így próbálják lerövidíteni és ezzel fenntarthatóbbá tenni tárgyaik ellátási láncát. A vajdasági Ada környékének hagyományaira, értékeire és szaktudására alapoznak és dolgoznak közösen különböző mesteremberekkel, biztosítva ezzel a mesterségek fennmaradását és erősítve bennük a megbecsülést. Miért pont Ada? Bálint itt született. A környékről jelentős az elvándorlás mértéke, mely Bálint elmesélése szerint nagyban meghatározza a közhangulatot. Adrival közös mélyen hisznek abban, hogy vállalkozásukon keresztül pozitív változásokat tudnak elindítani. A Vajdaság kézműves és kisipari hagyományaira támaszkodva szeretnék szélesíteni az ott élő mesteremberek lehetőségeit.

Kapcsolódó termékek

itthon
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
itthon
15.990 Ft (12.591 Ft + ÁFA)
itthon
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
itthon
24.990 Ft (19.677 Ft + ÁFA)